Scroll Top

Χέρι βοηθείας από το Κίνημα “ΕΛΑΦΙ” στον Α. Κολιάδη, για το δημοτικό ελαφοκομείο!

elafokomeion

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τη λειτουργία του δημοτικού ελαφοκομείου από τη δημοτική αρχή, που επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παρά να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Οι πολίτες βαρέθηκαν τους αναρμόδιους, θέλουν λύσεις και απαντήσεις.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Αντώνης Καμπουράκης έθεσε ευθέως το θέμα απευθύνοντας σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Θωμά, τον οποίο μάλιστα κάλεσε να ενημερώσει το Ροδιακό λαό αν ο ίδιος είχε επισκεφτεί  το δημοτικό ελαφοκομείο τους προηγούμενες μήνες, πριν προκύψει το ζήτημα με τα κουφάρια των νεκρών ελαφιών.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Θωμάς ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στο σαφέστατο ερώτημα που τέθηκε, αφού ο Αλέξανδρος Κολιάδης ανέλαβε το ρόλο του συνηγόρου του για να τον προστατέψει και να δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις που ήθελε επί του θέματος.
Κατά τη συνήθη του τακτική, για να αποποιηθεί των ευθυνών του δήλωσε πως ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, και πως αν και η φροντίδα των ελαφιών ανήκει στη Διεύθυνση Δασών, από το 2018 μέχρι σήμερα ο δήμος έδωσε 230.000 ευρώ για την σίτισή τους. Μάλιστα επισήμανε ότι δεν είναι σύννομες οι διαδικασίες για την σίτιση των ελαφιών και επομένως ο Δήμος δεν μπορεί να έχει κωδικό που θα εμπεριέχει χρήματα για την αγορά ζωοτροφών.
Όμως, και η σίτιση των προσφύγων που κατέφθασαν το νησί μας τον περασμένο χρόνο, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, ούτε ο ΔΟΠ διέθετε κωδικό για την αγορά πρώτων υλών απαραίτητων για την παρασκευή των γευμάτων τους. Το είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει ο τότε αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠ Γιώργος Τριάντος, αφού οι πόροι για την λειτουργία του συσσιτίου που εξυπηρετεί ευπαθείς συμπολίτες μας είναι συγκεκριμένοι, προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επομένως δεν μπορούν να διατεθούν για άλλους σκοπούς.
 Παρόλα αυτά εκείνη την περίοδο, τα μέλη του Αυτοοργανωμένου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΑΦΙ», είχαν στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη δημοτική αρχή, απαιτώντας να αναλάβει ο ΔΟΠ την σίτιση των προσφύγων, ασχέτως αν δεν ήταν δική του αρμοδιότητα και δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους. Μέλος του Κινήματος που σήμερα είναι ειδική συνεργάτιδα του κ. Κολιάδη, πρωτοστάτησε στον πόλεμο που έγινε στην τότε δημοτική αρχή.
 Σήμερα επιλέγουν να τηρήσουν σιγή ιχθύος για να «προστατέψουν» τον κ. Κολιάδη, αφού η διαδικασία για την αγορά των ζωοτροφών για τα ελάφια δεν είναι σύννομη και ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για την φροντίδα τους.
Οι εθελοντές στην περιοχή μας με την στάση τους δείχνουν να τηρούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Ζήτω ο Εθελοντισμός!

0Shares