Scroll Top

Φαρσοκωμωδία από το δήμαρχο Ρόδου παίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Η πολιτική ζωή έπεσε σε λήθαργο.

417979694_3719793721584527_5438752962854520527_n

Χθες είχα την τύχη ή αν θέλετε καλύτερα την ατυχία να παρακολουθήσω δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Πραγματικά ήταν μια ακόμα παράσταση του «πετυχημένου» δημάρχου Αλέξανδρου Κολιάδη. Τι δεν ακούσαμε και τι ακούσαμε χτες.

Για όλα τα προβλήματα σε αυτόν τον δήμο τα έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη. Αλλά ίσως να εννοούσε από τα συμφραζόμενα ότι ο Καμπουράκης έφταιγε και για τους προηγούμενους δημάρχους από το 2000.

Ήταν τέτοιο το μένος του απέναντι στον άνθρωπο που τον …έκανε άνθρωπο όπου η προσπάθεια του να του ρίξει ακόμα και το προπατορικό αμάρτημα θα μπορούσαμε να πούμε και λίγο είναι . Από ουσία φυσικά το απόλυτο μηδέν.  

Πάντα στον πληθυντικό μιλούσε για τον πρώην δήμαρχο και καλά ότι κατάλαβε ότι θα είναι ο δήμαρχος των πέντε ετών και από την άλλη μπλοφάριζε προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις . Για αυτόν τον λόγο για πρώτη φορά έφερε και συνεργείο να κάνει live streaming το συμβούλιο ώστε η παράσταση που θα έκανε να είχε και τηλεθέαση .

Τελικά είδαμε μια Σεφερλιάδα , μια επιθεώρηση με κακούς πρωταγωνιστές που αναζητούν να γίνουν γνωστοί μιας και δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Αναλωθήκαμε σε θέματα όπως τα ελάφια όπου  από την μια μεριά ο Κατσουλίνος δήμαρχος μιλούσε για λάθη της κυβέρνησης και να τα χώνει στους βουλευτές και από την άλλη να αναζητά να δείξει ότι στις εκλογές του Σαββάτου στην ΚΕΔΕ θα κατέβει με τον Αντώνη Καμπουράκη με την παράταξη που υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία. Αυτό λέγεται διπολική διαταραχή που χρήζει άμεσης βοήθειας.

Και να ήταν μόνον αυτά . Γελάσαμε ιδιαίτερα όταν μιλούσε για το δάνειο που θέλει να πάρει ο δήμος ο καταχρεωμένος δήμος από το παρακαταθηκών και δανείων ή από τράπεζα. Εκεί πήρε την πληρωμένη απάντηση ότι για να παρθεί ένα δάνειο πρέπει να υπάρχουν τα εχέγγυα ότι θα καλυφτεί και ότι θα αποπληρώνονται οι δόσεις. Αλλά από που άραγε; Από τον καταχρεωμένο δήμο ; Φυσικά οι τράπεζες είναι ιδρύματα που πουλάνε χρήμα αλλά σίγουρα θα το θέλουν πίσω με τους ανάλογους τόκους . Τι θα βάλει άραγε εγγύηση ; Τις πηγές Καλλιθέας; Την κοιλάδα των πεταλούδων ή το …Τραμπολίνο. Καμία σχέση όλα αυτά με την πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουν ότι είναι εντελώς διαφορετική. Σε ερώτημα από τον Τάσο Σπανό να ξεκαθαρίσει την θέση του για τα οικονομικά του δήμου , η απάντησή του ήτανε να προσβάλλει για δεύτερη φορά τον πρώην αντιδήμαρχο ( η πρώτη ήταν όταν του είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο πριν μερικές εβδομάδες να βγάλει τον σκασμό) . Και να πει ότι ο δήμος γλύτωσε από την παρουσία του στην οικονομική διαχείριση.

Ποιος τα λέει αυτά; Ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ , της ΔΕΡΜΑΕ και του ΠΡΟΤΟΥΡ. Όπου διαχειρίστηκε για τριάμισι χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έκανε πολιτική με τα χρήματα του δήμου χρέωσε τα ταμεία τους και τώρα ζητά και τα …ρέστα . Ήμαρτον κύριε τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας.

Αλλά το αερικό που έχει τις τύχες του δήμου δυστυχώς στα χέρια του δεν έβαλε μυαλό. Να σέβεται τον αντίπαλο και να έχει σοβαρές αποδείξεις για τα όσα καταμαρτυρεί και όχι έωλα να ρίχνει ευθύνες χωρίς ουσία.

0Shares