Scroll Top

“Την μπάλα στην εξέδρα” για το θέμα της κοιλάδας πεταλούδων από το νέο δήμαρχο Ρόδου. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι!!!

koilada

Σαν ουρανοκατέβατος στην πολιτική ζωή του τόπου μας λειτουργεί ο Αλέξανδρος Κολιάδης, στην προσπάθεια του να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, και να φορτώσει όλες του τις παραλείψεις και τα λάθη, στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
 Ξαφνικά, ο κ. Κολιάδης στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, θυμήθηκε την Κοιλάδα των Πεταλούδων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, για την καταστροφή του δάσους που την περιβάλλει και του οικοσυστήματός της. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως εδώ και πέντε χρόνια, οι αρμόδιοι γνωρίζουν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην Κοιλάδα των Πεταλούδων , επικαλούμενος μελέτες και λεγόμενα δασολόγων.
 Ο κ. Κολιάδης διοικεί το δήμο, ρίχνοντας συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα, αποφεύγοντας να αναγνωρίσει και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, υποτιμώντας την νοημοσύνη του Ροδιακού λαού. Συμπεριφέρεται λες και προέκυψε στο δήμο από παρθενογένεση, ξεχνώντας πως και ο ίδιος ήταν πρωτοκλασάτο μέλος της δημοτικής αρχής και μέχρι την 15η Ιουνίου που παραιτήθηκε ήταν πρόεδρος και της ΔΕΡΜΑΕ, στην διαχείριση της οποίας ανήκει η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Για περισσότερα από δύο χρόνια ήταν πρόεδρός της, και διαχειριζόταν τον πακτωλό χρημάτων που προέρχονταν και από τα έσοδα της Κοιλάδας των Πεταλούδων  και εισέρρεαν στα ταμεία της ΔΕΡΜΑΕ, που σκορπούσε κατά το δοκούν. Αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με κάτι σοβαρό, πέρα από δημόσιες σχέσεις.
Ως πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, θα μπορούσε να πιέσει και να διεκδικήσει πόρους για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, να διαθέσει μέρος των εσόδων της για την προστασία του μνημείου φυσικού κάλλους.
Μόνο επί θητείας του Γιάννη Ιατρίδη, στην προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ, έγιναν έργα και παρεμβάσεις στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, που υπέστη σημαντικές ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2019. Ο κ. Ιατρίδης έκανε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για την προστασία της.
 Φαίνεται όμως ότι ο κ. Κολιάδης το διάστημα της θητείας του άφησε στον αυτόματο πιλότο την προστασία της Κοιλάδας των Πεταλούδων και η μόνη του έγνοια ήταν να προσλαμβάνει προσωπικό, ημετέρους κατά προτίμηση, για να δημιουργήσει την στρατιά των υποστηρικτών και των ψηφοφόρων του.
Όσον αφορά τα χρήματα που δαπανούνται για τους χλοοτάπητες και τους ηλεκτροφωτισμούς των γηπέδων, όφειλε να είναι πιο ενημερωμένος, αφού τα περισσότερα χρήματα δίνονται από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για τα έργα αυτά, στο πλαίσιο των προγραμματικών και διαβαθμιδικών συμβάσεων που υπογράφει με το δήμο.
 Οι «πεταλούδες» κ. Κολιάδη μπορεί να μην ψηφίζουν στις εκλογές, όπως είπατε, όμως οι εργαζόμενοι στην Κοιλάδα των Πεταλούδων που έχουν ψηφουλάκια ήταν δική σας αποκλειστικά επιλογή, εσείς προσωπικά κάνατε τις προσλήψεις, για το προσωπικό σας όφελος!

0Shares