Scroll Top

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια και η αναποτελεσματικότητα στον δήμο Ρόδου

mayosr state

Του Γιλωργου Πολυβώτη

Mε επικοινωνιακά παιχνίδια, συνεχή προπαγάνδα και κινήσεις εντυπωσιασμού, η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά της, την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας.
Προεκλογικα ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του είχαν υποσχεθεί λαγούς και πετραχήλια στο Ροδιακό λαό, διατυμπάνιζαν πως διέθεταν το μαγικό ραβδάκι, για να επιλύσουν όλα τα προβλήματα τους, για να προλαβαίνουν τα ζητήματα που ανακύπτουν. Οι μεγαλόστομες υποσχέσεις δεν είχαν τελειωμό, όπως και οι εξαγγελίες πως θα αλλάξουν τη Ρόδο.
 Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η φούρια τους να αναλάβουν τα ηνία του δήμου Ρόδου, μετά την επικράτησή τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, που ο κ. Κολιάδης και συνεργάτες του εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι συνοδευόμενοι από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα στελεχώνουν υψηλόβαθμες θέσεις στη διοίκηση του δήμου, συχνά- πυκνά, επισκέπτονταν το δημαρχείο και όλες τις υπηρεσίες, τις διευθύνσεις, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου, για να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα, να βάλουν τους δικούς τους όρους και όρια στους δημοτικούς υπαλλήλους για τη διεκπεραίωση αποφάσεων.
Από τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου ο κ. Κολιάδης και τα μέλη της δημοτικής αρχής, συγκαλούσαν συσκέψεις, συναντήσεις, είχαν μοιράσει τις θέσεις και τα πόστα, έκαναν ως και σεμινάρια για να είναι προετοιμασμένοι για τη διοίκηση του δήμου και το σλόγκαν τους ήταν «ούτε μια μέρα χαμένη» και «δεν θέλουμε καμία περίοδο χάριτος».
Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και οι Ροδίτες ακόμα περιμένουν το μαγικό ραβδάκι που τους υποσχέθηκε για την επίλυση των προβλημάτων τους. Αντ’ αυτού, οι πολίτες έχουν χορτάσει από την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, οι επισκέψεις στο δικαστήριο και στους εισαγγελείς αποτελεί μέρος της καθημερινότητας του κ. Κολιάδη και των συνεργατών του, από καταγγελίες πως παρέλαβαν «καμένη γη» σε όλους τους τομείς του δήμου, συσκέψεις και συναντήσεις για το θεαθήναι και βολέματα ημετέρων σε καίρια πόστα της δημοτικής αρχής.
 Και όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα δύσκολα, ο κ. Κολιάδης λες και προέκυψε από παρθενογένεση στην πολιτική ζωή του τόπου μας κάνει πως δεν γνώριζε κάτι, πως δεν ήξερε τι ψήφιζε ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής μέχρι και την 15η Ιουνίου του 2023, πως δεν είχε καμία ενημέρωση….το παίζει και Κινέζος αν χρειαστεί για να ξεγλιστρήσει, όταν πιεστεί,  περιορίζεται σε σόου σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο και οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να δουν, και να ακούσουν τους θεατρινισμούς του. Όταν μάλιστα δεν έχουμε κάτι να πούμε για να γίνουμε πιστευτοί ή θέλουμε να ρίξουμε την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν έχουμε το θάρρος και το πολιτικό ανάστημα να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη που μας αναλογεί, φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή…
 Με τα ψέματα, την κοροϊδία και την προπαγάνδα δεν μπορείς να διοικήσεις ένα δήμο, ούτε να εξαπατάς τους πολίτες με διάφορα τεχνάσματα. Η περίοδος χάριτος έχει περάσει και το νησί μας παραμένει στον αυτόματο πιλότο, παρά το γεγονός πως η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει και αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Κολιάδης και οι συνεργάτες του, επιτέλους ας σηκώσουν τα μανίκια, και ας εργαστούν για την επίλυση των ζητημάτων του νησιού μας.

0Shares