Scroll Top

Άφαντοι οι ευαισθητοποιημένοι- εθελοντές της Ρόδου, για τα νεκρά ελάφια! Συγκάλυψη των υπευθύνων?

433091616_2447559432103179_2702158712418710657_n

Άφαντοι οι «ευαισθητοποιημένοι» συμπολίτες μας μέλη κινημάτων, συλλόγων και δικτύων, για τα νεκρά  ελάφια στο δημοτικό ελαφοκομείο. Αν και το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και διασύρεται το νησί μας από την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, οι επαναστάτες- εθελοντές θεματοφύλακες του περιβάλλοντος, της άγριας φύσης, της πανίδας και της χλωρίδας…. εξαφανίστηκαν διά μαγείας,  κρύβονται πίσω από τις θέσεις και τις καρέκλες που βολεύτηκαν στο Δήμο Ρόδου και όχι μόνο.

Η οργάνωση ΝΕΜΕΣΙΣ- Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι ήδη έχει αρχίσει να μαζεύει υπογραφές για να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του ελαφιού Ντάμα- ντάμα. Στην ανακοίνωσή της – συγκέντρωση υπογραφών αντιτίθεται στα σχέδια για την δημιουργία πέντε πάρκων για τα ελάφια της Ρόδου και ζητά να τιμωρηθούν με κάθε τρόπο, ποινικά, διοικητικά και πειθαρχικά όσοι συμμετείχαν ή σιωπούσαν στο έγκλημα που έγινε στο δημοτικό ελαφοκομείο.

 Οι υπεύθυνοι για τις αποτρόπαιες  εικόνες με τα κουφάρια ελαφιών, αρσενικών, θηλυκών και νεαρών, έχουν ονοματεπώνυμο, παρά τις ΕΔΕ που έχουν παραγγελθεί και τα «μισόλογα» που αναμασούν για να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

 Όσοι και να προσπαθούν να κρυφτούν, με το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι τους «δεν γνωρίζαμε», «δεν είχαμε ενημερωθεί», έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Παρά τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις, η δημοτική αρχή ούτε καν είχε αντιληφθεί ότι στο Ροδίνι λειτουργεί δημοτικό ελαφοκομείο. Ακόμη και αν το γνώριζε και το είχαν επισκεφτεί οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ΓΙΑΤΙ , δεν είχαν παρέμβει μέχρι σήμερα, για να απομακρυνθούν τα κουφάρια των νεκρών ελαφιών και να λάβουν μέτρα για την προστασία των εναπομεινάντων ελαφιών.

Οι ευθύνες βαραίνουν την σημερινή δημοτική αρχή…η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει, και οι πολίτες δεν ανέχονται άλλα ψέματα και κοροϊδίες, δεν είναι αφελείς.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου επιβάλλεται να σπάσει την σιωπή του επί του θέματος και να σταματήσει να χαϊδεύει αυτιά για να μην δυσαρεστήσει όσους φέρουν την ευθύνη για τις τραγικές εικόνες στο δημοτικό ελαφοκομείο. Στο παρελθόν είναι γνωστή η κινητοποίησή του με αιχμές στην τότε δημοτική αρχή, για το περιβάλλον και τα ελάφια και συγκέντρωνε τροφή για την σίτισή του.

 Τα μέλη του Αυτοοργανωμένου  Κινήματος  Πολιτών «ΕΛΑΦΙ» δεν τιμούν ούτε την ονομασία του, με την στάση που τηρούν και την αφωνία που επέλεξαν μπροστά στο έγκλημα που έγινε, για να καλύψουν τους υπεύθυνους.

Την σιωπή επέλεξαν για να δηλώσουν την παρουσία τους στο θέμα των νεκρών ελαφιών και οι πάσης φύσεως εθελοντές που εμφανίστηκαν την περίοδο των πυρκαγιών, το περασμένο καλοκαίρι, και προφανώς το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, έληξε τον περασμένο Οκτώβριο.

 Το πανελλήνιο βοά, από τις  εικόνες διαβίωσης των ελαφιών στο δημοτικό ελαφοκομείο και είναι θέμα χρόνου να λάβει διαστάσεις και σε διεθνές επίπεδο, λόγω της τουριστικής σεζόν που έχει ξεκινήσει. Οι αρμόδιοι του Δήμου ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους,  και να σταματήσουν το κρυφτούλι. Το ελάφι είναι το σύμβολο της Ρόδου !

0Shares