Scroll Top

Οι πολίτες στην ανεργία και η ΔΕΥΑΡ βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των πολιτών.

aIMG_0838-scaled

Το μαχαίρι στο λαιμό στα νοικοκυριά της Ρόδου βάζει η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, με την απειλή να πουν το νερό- νεράκι. Με ανακοίνωσή της ειδοποιεί για δεύτερη φορά πως όσοι καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, να σπεύσουν να ενταχθούν σε ένα ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, διαφορετικά θα βρεθούν χωρίς νερό!
Η ΔΕΥΑΡ αναζητά πόρους για να ανταπεξέλθει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, όμως η χρονική περίοδος, που ασκεί πίεση σε χιλιάδες νοικοκυριά του νησιού μας είναι άκαιρη, και το μόνο που θα καταφέρει είναι να προβεί σε διακοπή της υδροδότησης σε ευπαθείς ομάδες, προκαλώντας αντιδράσεις και δυσαρέσκεια.
 Μπορεί να είναι μια επιχείρηση η ΔΕΥΑΡ, όμως αποτελεί μέρος του Δήμου Ρόδου, και οφείλει να δείχνει το κοινωνικό πρόσωπό της στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του νησιού μας. Η πλειοψηφία των οφειλετών πάνω από 1.000 ευρώ, εκτός από τους γνωστούς κακοπληρωτές, είναι νοικοκυριά που δύσκολα βγάζουν τα προς το ζην. Ο Αλέξανδρος Κολιάδης, τα μέλη της δημοτικής αρχής και οι συνεργάτες τους όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Επαρχίας Ρόδου και εντεταλμένο μέλος – έμμισθος στον «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047», υποσχέθηκαν μειωμένα τιμολόγια κατανάλωσης νερού στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με αναπηρία. Προφανώς θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις όπως και τόσες άλλες.
 Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ αντί να δείξει τόση σπουδή, θα μπορούσε να περιμένει μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία όλων των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού μας, και να πιάσουν δουλειά οι εργαζόμενοι, για να έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις όποιες οφειλές τους από την κατανάλωση του νερού.
 Η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι η πιο δύσκολη για τους χιλιάδες εποχιακούς εργαζομένους του νησιού μας, αφού ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να εργάζονται και η πετσοκομμένη, πενιχρή  ανεργία που λαμβάνουν έχει τελειώσει. Επομένως βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και υπολογίζουν και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύουν!

0Shares