Scroll Top

Πάρκο Ροδίνι . Εγκατάλειψη και θλίψη στο ωραιότερο σημείο της πόλης της Ρόδου.

434408527_10227137054265567_2630403568169139932_n

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει το πάρκο του Ροδινιού, με σωρούς από σκουπίδια να δεσπόζουν στον προαύλιο χώρο του. Όπως ανέφερε η συμπολίτισσά μας, που ανάρτησε τις φωτογραφίες με τα πεταμένα σκουπίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παντού υπάρχουν σερπαντίνες που σημαίνει πως βρίσκονται εκεί από την περίοδο της Αποκριάς.
 Η δημοτική αρχή ούτε καν νοιάστηκε για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του εξωτερικού χώρου του πάρκου του Ροδινιού, που μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο. Η δυσαρέσκεια των πολιτών για την εικόνα που παρουσιάζει με τα σκουπίδια είναι εύλογη, γιατί το πάρκο του Ροδίνιου, θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι και σημείο αναφοράς της πόλης μας. Παρόλα αυτά, κατάντησε ένα παραμελημένο πάρκο που εγκυμονεί κινδύνους, για όσους το επισκέπτονται και δεν γνωρίζουν τα κατατόπια.
Η ευθύνη  για την παρακμή του πάρκου του Ροδινιού βαραίνει αποκλειστικά τον Αλέξανδρο Κολιάδη όσο και αν προσπαθήσει να ρίξει κατά την συνήθη τακτική του, την μπάλα στην εξέδρα.
Το πάρκο του Ροδινιού με το αναψυκτήριο ανήκουν στη ΔΕΡΜΑΕ, και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της λειτουργίας και συντήρησής του. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην μονομετοχική εταιρεία του Δήμου, είχε προχωρήσει στην σύνταξη μελετών για τον ευπρεπισμό και αξιοποίηση του πάρκου του Ροδινιού σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, και μάλιστα τα σχέδια είχαν προχωρήσει σημαντικά βήματα πριν από την υλοποίησή τους.
 Όταν ο κ. Κολιάδης ανέλαβε την προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ και παρέμεινε μέχρι την 15η Ιουνίου του 2023, προφανώς δεν ήταν στις προτεραιότητές του, η υλοποίηση των μελετών και των σχεδίων που βρήκε στα συρτάρια του για το πάρκο του Ροδινιού. Ούτε καν όπως φαίνεται έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, για τον ευπρεπισμό του πάρκου του Ροδινιού, παρότι ανήκει στη ΔΕΡΜΑΕ, ούτε καν έβαλε ένα λιθαράκι για να βελτιωθεί η εικόνα του, να γίνει επισκέψιμο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη ΔΕΡΜΑΕ, το πάρκο του Ροδινιού, αφέθηκε στην τύχη του!
Mετά την κατακραυγή των πολιτών η διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ, με απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, θα προχωρήσει στην συντήρηση του χώρου πρασίνου και στο πάρκο του Ροδινιού μαζί με τις Πηγές της Καλλιθέας, προϋπολογισμού 14.080 ευρώ!

Y.Γ Οι φωτο όπως αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Υ.Γ. 2 . Η κριτική που κάνουμε είναι για να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι και φυσικά επειδή ρίχνεται τις ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή , φτάνει με αυτό το παραμύθι το οποίο δεν έχει και δράκο. Μπήκαμε στον Απρίλιο δηλώσατε κ. δήμαρχε οτι δεν χρειάζεστε πίστωση χρόνου , οπότε μην αφήνεται αιχμές στο δημοτικό συμβούλιο για τους δημοσιογράφους τους 2-3 που σας ενημερώνουν για τα προβλήματα όπως αναφέρατε, αλλά στους πολιτικούς προϊσταμένους που έχετε τοποθετήσει οι οποίοι πρέπει να βγουν να δουλέψουν για το καλό του τόπου μας . Η μπάλα στην εξέδρα για μια ακόμη φορα στείλατε μιας και για το άθλημα του ποδοσφαίρου καλός είσαστε, αλλα από πολιτική , άστο καλύτερα .

Αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

0Shares