Scroll Top

Ουτε για δείγμα Δωδεκανήσιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

images

Ούτε ένας Δωδεκανήσιος δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Το Νότιο Αιγαίο εκπροσωπείται από την Αικατερίνη Γιαννακά από την Σύρο που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του κόμματος.
Η κ. Γιαννακά αναδείχθηκε πρώτη στις προκριματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, και κατάφερε να επικρατήσει έναντι των συνυποψηφίων της από τον νόμο Δωδεκανήσου, του Αθανάσιου Βυρίνη από τη Ρόδο, και του Γιώργου Παπακαλοδούκα από την Σύμη. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως η κ. Γιαννακά συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τους υποψηφίους του νομού Δωδεκανήσου που είναι μεγαλύτερος σε πληθυσμό.
 Προφανώς τα στελέχη του άλλοτε κραταιού ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, περί άλλων τυρβάζουν πλέον, αφού συνδιοικούν το Δήμο Ρόδου με τον Αλέξανδρο Κολιάδη από τις θέσεις και τις καρέκλες που κατέχουν, και δεν τους ενδιαφέρει η πορεία του στις ευρωεκλογές. Το κόμμα φαίνεται πως αποτελεί για τα στελέχη του το εφαλτήριο για την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και μόνο.
Άλλωστε, και οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ από τα Δωδεκάνησα δεν συγκαταλέγονται στα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος και δεν είχαν  απήχηση στους ψηφοφόρους του, που προσήλθαν στις κάλπες κατά την εσωκομματική διαδικασία,  για να  τα  στηρίξουν με την ψήφο τους.
Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να μην εκτεθούν θέτοντας υποψηφιότητα στις προκριματικές διαδικασίες, για να μην «χρωματίσουν» την δήθεν ανεξάρτητη δημοτική αρχή της οποίας αποτελούν μέλη.
Ο πρώην αντιδήμαρχος, εντεταλμένος σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βυρίνης, άδραξε της ευκαιρίας να εδραιωθεί ως παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, με την υποψηφιότητά του στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιό του, και να βάλει πλώρη για τις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές. Εξάλλου τις προσωπικές του φιλοδοξίες δεν τις έκρυψε ποτέ. Μάλιστα ο κ. Βυρίνης επέλεξε να μην συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, αν και μέχρι τον Αύγουστο του 2023 ήταν αντιδήμαρχος, υπέβαλε την παραίτησή του και ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.
 Πάντως στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στήριξε την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κολιάδη, αν και ο ίδιος όπως και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον βοήθησαν για να εξασφαλίσει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος!

0Shares