Scroll Top

Η υπόθεση Καλοπήτα και οι συμβουλάτορες ….

877

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα από τους βαθυστόχαστους αναλυτές της έκπτωσης του Βάιου Καλοπήτα που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα τοξικότητας για να υπερασπιστούν το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξής τους.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος για όσους επιλέγουν να ασχοληθούν με την πολιτική, με τα κοινά του τόπου τους, και να υπηρετήσουν το κοινό καλό με διαφάνεια, αξιοκρατία και ισοτιμία. Ουδείς είναι υπεράνω των νόμων, ακόμα και αν εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Ο κ. Καλοπήτας από την περίοδο που αυτοπροβαλλόταν ως υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου με τις ευλογίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη, (υποτίθεται είναι φίλοι από τα παλιά) μέχρι τον Αύγουστο του 2023 που έδωσε τα χέρια με τον Αλέξανδρο Κολιάδη, όφειλε να γνωρίζει τους νόμους και τι προβλέπουν για όσους είναι συνιδιοκτήτες εταιρειών που αναλαμβάνουν έργα από το δήμο Ρόδου πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ισχύει για όλους τους αιρετούς που ασχολούνται με τα κοινά, όπως ήταν και ο ίδιος. Ο συντάκτης του νόμου, εφαρμόζοντας τις αρχές της ισότητας και της ισονομίας όλων των πολιτών, καθιστά σαφές, πως όποιος ζητά την ψήφο των συμπολιτών του, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί από οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση και δοσοληψία έχει με το Δήμο Ρόδου, όπως στην περίπτωση του κ.Καλοπήτα που το έπραξε εντός του Αυγούστου του 2023 και όχι την 01η Ιανουαρίου του ίδιου έτους όπως προβλέπεται.

Τους υπαίτιους για την έκπτωσή του ο κ. Καλοπήτας να τους αναζητήσει στους συμβουλάτορές του που τον παραπλάνησαν, και όχι στους πολιτικούς αντιπάλους του, που δήθεν δεν σεβάστηκαν την λαϊκή ετυμηγορία, και αποσιωπούν τις έννοιες του νόμου, της ηθικής και της δεοντολογίας.

Επειδή οι σύντροφοί του μέλη της δημοτικής αρχής, στις μακροσκελέστατες και ανούσιες ανακοινώσεις τους αναφέρονται σε έκπτωτους προέδρους και συμβούλους  κοινοτήτων, να τους επισημάνουμε πως ο κ.Καλοπήτας έπαιξε κορώνα γράμματα τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, και ήταν εν γνώσει του ότι κινδύνευε η θέση του.

Αντίθετα οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι, που όλος τυχαίος, η πλειοψηφία τους προέρχεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν γνώριζαν για τις οφειλές τους προς το Δήμο γιατί τα στελέχη της δημοτικής αρχής δεν μπήκαν καν στο κόπο να τους ενημερώσουν γιατί έτσι τους βόλευε.

Ας μην μπερδεύουν τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ας μην προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σοβαρό ατόπημα που υπέπεσε ο κ.Καλοπήτας που υπερέβη το νόμο όπως αποφάσισε το Δικαστήριο.

Η υπεροψία  και η αλαζονεία δεν είναι προτερήματα ούτε και αρετές, αλλά οδηγούν σε λάθος δρόμο και στην αυτοκαταστροφή τους εκφραστές της.

0Shares