Scroll Top

Οι πίνακες βρέθηκαν η αξιοπιστία του νέου δημάρχου χάθηκε στην μετάφραση!!!

image001-620x596

Από το γραφείο του κ. Αντώνη Καμπουράκη επικεφαλής της παράταξης “Με Δύναμη για τη Ρόδο” εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Mε έκπληξη ακούσαμε το Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη να καταγγέλει ότι λείπουν πίνακες από τους τοίχους του Δημαρχείου. Ως μέλος της απερχόμενης δημοτικής αρχής έως τις 15 Ιουνίου, όφειλε να γνωρίζει ή του διαφεύγει σκοπίμως ότι οι πίνακες του Alfo Basaldella από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023, βρισκόντουσαν στην Ιταλία στην έκθεση “From a Meditation on Pierro della Francesca to informal Art”. Οι πίνακες επέστρεψαν στη Ρόδο, και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, η έκθεση στην οποία οι Ροδίτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας θα μπορούν να θαυμάσουν τους πίνακες αυτούς

Στο δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί την 19η Μαϊου 2023 αναφέρονται τα εξής

Η Ρόδος ταξιδεύει στην Ιταλία και τιμά τον Afro Basaldella!

Πέντε έργα εξαίρετης τεχνικής του Afro Basaldella, έφθασαν στην Ιταλία για την μεγάλη έκθεση με τίτλο “From a Meditation on Piero della Francesca to Informal Art” που διοργανώνεται από το το Ίδρυμα Fondazione Guido d’Arezzo, τον Δήμο του Arezzo, το Ίδρυμα Αρχείων του Afro, τις εκδόσεις Magonza και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου στην Galleria Comunale d’Arte Moderna e Contemporanea.

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Marco Pierini και τον γενικό σχεδιασμό και συντονισμό της έκθεσης έχει ο Alessandro Sarteanesi.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 18:00 από τον Δήμαρχο του Arezzo Alessandro Ghinelli, τον διευθυντή του Fondazione Guido d’Arezzo Lorenzo Cinatti, τον Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Σέργιο Αϊβάζη και τους συνεργαζόμενους φορείς της έκθεσης.

0Shares