Scroll Top

Οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι πρωτοστατούν στο τουριστικό ” θαύμα” της Ρόδου

DSC_8955-Edit

Oι πανηγυρισμοί και οι βαρύγδουπες δηλώσεις για την αύξηση ρεκόρ που θα σημειώσει και φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί μας καλά κρατούν.
Mόνο οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τον τουρισμό, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι και όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα αυτό, δουλεύουν αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Ούτε επιδιώκουν, με τις συνεχείς δηλώσεις τους, να καρπωθούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη Ρόδο, που φέτος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Εργάζονται μεθοδικά κρατώντας χαμηλούς τόνους, γιατί ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, όπως αποδείχτηκε στο πρόσφατο παρελθόν, η πορεία εξέλιξης του είναι παράμετρος πολλών εξελίξεων και απρόβλεπτων συμβάντων και η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν αργεί.
Το τουριστικό θαύμα της Ρόδου ακόμα και στις μέρες μας οφείλεται, όπως τόνισε με πρόσφατες δηλώσεις του ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού και νυν Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, κατά 90% στην υπερδραστηριότητα των ξενοδόχων της, και στην αυτοθυσία των εργαζομένων και κανένας άλλος φορέας, κρατικός ή τοπικός, δεν μπορεί να το οικειοποιηθεί.
Οι ξενοδόχοι της Ρόδου είναι αυτοί που βάζουν πλάτη για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους και το νησί μας με τουρίστες, για να βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, για να δουλέψει ο χώρος της εστίασης και  όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Η Ρόδος εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος στην ανέγερση νέων πολυτελέστατων ξενοδοχειακών μονάδων, να προσελκύει το ενδιαφέρον των tour operators και των τουριστών και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους ξενοδόχους και στους εργαζόμενους.
Η τοπική συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εξασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη και έχει αποτελέσει μέχρι και σήμερα παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιοχές της χώρας μας.

Πρωτεργάτης της σύμβασης αυτής είναι ο Αντώνης Καμπουράκης, η προσφορά του οποίου αναγνωρίζεται διαχρονικά σε πανελλήνιο επίπεδο από διάφορες θέσεις, τώρα και από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ.
Αλλά και άλλοι ξενοδόχοι της Ρόδου, κατέχουν σημαντικές θέσεις στον τομέα του τουρισμού σε πανελλήνιο επίπεδο όπως ο Γιάννης Χατζής που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Η καθιέρωση της Ρόδου, ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού επιτεύχθηκε από τους ξενοδόχους πρώτης γενιάς που επένδυσαν στον τουρισμό και με τη διορατικότητά τους, έχτισαν το «θαύμα» της Ρόδου!

0Shares