Scroll Top

Ξεκίνησαν να εξοφλούνται τα προεκλογικά γραμμάτια πρώτης γραμμής . Αναμένονται και τα υπόλοιπα.

omologa-dhmosiou_2_0

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Εξόφλησε τα προεκλογικά γραμμάτιά του προς τον Γιώργο Υψηλάντη, ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος και επίσημα ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047».
Είναι από τις πιο υψηλόμισθες θέσεις στο δήμο, αφού μηνιαία θα λαμβάνει το ποσό των 2.400 ευρώ, που δεν αμείβονται ούτε οι αντιδήμαρχοι!
Διαχρονικά, ο κ. Υψηλάντης, αναζητά  και βολεύεται σε θέσεις με υψηλή αντιμισθία. Στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής της πρώην ΔΕΚΡ, και με την μεταφορά της ως διεύθυνση στο Δήμο Ρόδου, μεταπήδησε στη ΔΕΥΑΡ, επειδή είναι επιχείρηση, και ισχύει άλλο μισθολόγιο για τα υψηλόβαθμα στελέχη της.
 Το 2014, ο κ. Υψηλάντης παρέσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι του,  να υποστηρίζει την υποψηφιότητά του για το δήμο της Ρόδου, τον οποίο διεκδίκησε χωρίς όμως αξιώσεις, αφού και το ψηφοδέλτιο που συγκρότησε αποτελούταν από τον ελάχιστο αριθμό των υποψηφίων που προβλεπόταν από τον εκλογικό νόμο. Προφανώς πόνταρε στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο, λόγω της δυναμικής που είχε στην κοινωνία ως κόμμα εξουσίας  και ευελπιστώντας στην αναρρίχησή του, όταν έγινε κυβέρνηση, λίγους μήνες αργότερα.
 Οι προσδοκίες  του όμως διαψεύστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σύντομα ήρθε σε ρήξη με τα στελέχη του σε τοπικό επίπεδο.
Το 2019, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑΡ, και το 2022 παραιτήθηκε από την θέση αυτή λόγω συνταξιοδότησης, όπως υποστήριξε σε γραπτή δήλωσή του. Όμως, οι λόγοι της απομάκρυνσής του είναι βαθύτεροι, και είναι αυτοί που τον οδήγησαν στην απόφαση να πορευτεί και να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κολιάδη, στο Δήμο  Ρόδου.
Ο ίδιος μπορεί να μην κατάφερε στις περιφερειακές εκλογές του 2023 να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος, όπως και το 2019, όμως γνωρίζοντας από πολιτική και από παιχνίδια του παρασκηνίου, υπήρξε βασικό στέλεχος της παράταξης του κ. Κολιάδη, και καθοδηγητής του στον εκλογικό αγώνα.
 Τώρα ήρθε η σειρά του κ. Κολιάδη, να ξεπληρώσει την στήριξη που του παρείχε ο κ. Υψηλάντης, τοποθετώντας τον στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Αναπτυξιακού Οργανισμού, που επί της ουσίας θα κάνει κουμάντο στη λειτουργία και στις αποφάσεις που θα λαμβάνει.

0Shares