Scroll Top

Με “ξένα κόλλυβα” τα έργα της Μεσαιωνικής πόλης από τον Βάιο Καλοπήτα.

rodoscity66

Τα δρομολογημένα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεσπόζουν ψηλά στην ατζέντα του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Βάϊου Καλοπήτα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, σε μια προσπάθεια, προβολής του σχεδιασμού της Αντιδημαρχίας Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείων και Πολεδομικού Σχεδιασμού, αράδιασε τα έργα που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η Νέα Αγορά, τα Δημοτικά Λουτρά ( Χαμάμ) και η Ροδιακή Έπαυλη είναι έργα που διεκδίκησε,  δρομολόγησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση για την επισκευή τους, η προηγούμενη δημοτική αρχή, και βρήκε έτοιμα στα συρτάρια του ο κ. Καλοπήτας. Όσο για τα Παλιά Σφαγεία, η παρούσα δημοτική αρχή, έχει τη δυνατότητα της αξιοποίησης του ακινήτου, που αποτελεί «φιλέτο» για το Δήμο της Ρόδου, αφού η προηγούμενη, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, προέβη στο κλείσιμο της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων, που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Καλοπήτας εσκεμμένα δεν μπήκε στον κόπο να ευχαριστήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή και τον προκάτοχό του αντιδήμαρχο Στέφανο Δράκο, για την προσπάθεια και τον αγώνα που έδωσε προκειμένου σημαντικά έργα για την πόλη μας, να βρίσκονται στο στάδιο της δημοπρασίας ή της υλοποίησης, και τα οποία αποτελούν «προίκα» για την σημερινή δημοτική αρχή.
 Πάντως από τον κ. Καλοπήτα, οι πολίτες της Ρόδου, θα περίμεναν να ακούσουν όχι ευχολόγια και διαπιστώσεις, που όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος για τη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης, αλλά το όραμα του, για τα έργα που ο ίδιος και η παράταξή του, σχεδιάζουν να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν, και όχι μια έκθεση ιδεών, στηριζόμενη στις πλάτες άλλων!

0Shares