Scroll Top

Μεταναστευτικό Ρόδου. Στους ξενοδόχους έριξε τις ευθύνες ο Δημήτρης Καιρίδης ! Διαβάστε το λόγο

Kairidis-Dimitris-1021.jpg



Θλίψη και απογοήτευση μοίρασε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN o Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Δημήτρης Καιρίδης . Συγκεκριμένα για το τεράστιο πρόβλημα με την είσοδο μεταναστών από τα απέναντι παράλια και την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Ρόδο έριξε τις ευθύνες στους ….ξενοδόχους λέγοντας ότι όλοι αυτοί που κοιμούνται στα πάρκα δούλευαν στα ξενοδοχεία παράνομα και τώρα θέλουν να φύγουν για τις πατρίδες τους.

Τι έχει να πει για αυτήν την δήλωση ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ρόδου κ Μαρκόπουλος; Πρέπει να πάρει θέση και να απαντήσει αν οι ξενοδόχοι της Ρόδου λειτουργούν παράνομα και έχουν τις δικές τους ευθύνες στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί .

Προφανώς αποπροσανατολισμός του προβλήματος σηκώνοντας το χαλί και κρύβοντας την …σκόνη από κάτω. Ερωτηθείς για να σχολιάσει την επιστολή του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών Δωδεκανήσου για έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να μην προχωρά η καταγραφή των μεταναστών γρήγορα έριξε τα βέλη του στον δημοσιογράφο λέγοντας ότι είναι λάθος το ρεπορτάζ. Μάλλον σε άλλη χώρα ζει ο συγκεκριμένος υπουργός και προσπαθεί επικοινωνιακά να λύση το πρόβλημα αντί να το δει κατάματα και να δώσει τις λύσεις που πρέπει.

Ακόμα δήλωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έλθει στην Ρόδο και θα επισκεφτεί τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και όπως είπε ¨επειδή οι εκλογές ολοκληρώθηκαν” και τον νέο δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη. Μάλλον η λύση κατά Καιρίδη θα πάει μετά την 1η Ιανουαρίου του 2024 όταν θα είναι στο τιμόνι η νέα ; δημοτική αρχή. Διότι προφανώς καταργεί με τον τρόπο του τον νυν δήμαρχο που η θητεία του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Οπότε θα έπρεπε να συνομιλήσει και με τον οικοδεσπότη του νησιού φυσικά μαζί με την περιφέρεια.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η ένσταση Καμπουράκη στο πολυμελές πρωτοδικείο η οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην δημαρχία ο νυν δήμαρχος. Αλήθεια τι θα κάνει τότε σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Υπουργός;

0Shares