Scroll Top

Απάντηση του προέδρου ΕΞΡ Μαρκόπουλου σε Καιρίδη και ανταπάντηση του υπουργού για το θέμα των μεταναστών στην Ρόδο.

546726_3247563542676_1436101849_n

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανόλη Μαρκόπουλου στην τοποθέτηση που είχε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στο ΟΠΕΝ ο υπουργός μετανάστευσης και ασυλου Δημήτρης Καιρίδης λέγοντας ότι οι μετανάστες μπορεί και να ειναι εργαζομενοι στο νησί που ψάχνουν τρόπο να φύγουν. Αναλυτικα η δήλωση του προέδρου είναι η παρακάτω.

Καλά θα κάνει ο κ. Καιρίδης να κρατήσει τις εικασίες και τις συνωμοσιολογίες για τον εαυτό του. Οτιδήποτε κι αν έχει στο μυαλό του, οτιδήποτε κι αν του έχουν μεταφέρει,οτιδήποτε και αν φαντάζεται, του θυμίζουμε ότι είναι Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και δεν δικαιολογείται να διαδίδει εικασίες και μάλιστα σε εθνικό δίκτυο.

Προφανώς ο κ. Καιρίδης δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει ξενοδοχείο, τουρισμός και επιχειρηματικότητα στη Ρόδο. Τον καλούμε, προτού ξαναχρησιμοποιήσει την απασχόληση στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την κατάληψη του κέντρου της πόλης μας από λαθρομετανάστες, να βουτήξει τη γλώσσα του στη λογική, ώστε να αποφύγει την επανάληψη μιας τέτοιου είδους δημόσιας προσβολής.

Περιμένουμε από τον Υπουργό να ανακαλέσει τη δήλωσή του.

Μανώλης Γ Μαρκόπουλος

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Ο κ. υπουργός απάντησε στο προφίλ του προέδρου με την ακόλουθη δήλωση.

Δημήτρης Καιρίδης

κ. Πρόεδρε,

ουδεμία πρόθεση είχα να θίξω τον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως της Ρόδου, ο οποίος τόσα πολλά συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, κάτι που αναγνώρισα, μετ’ επιτάσεως, στη σημερινή μου τηλεοπτική παρουσία. Ούτε μίλησα συγκεκριμένα για ξενοδοχεία, απλώς είπα ότι τώρα που κλείνουν τα ξενοδοχεία και τελειώνει η θερινή σαιζόν.

Επειδή όλες τις προηγούμενες μέρες έγιναν πολλές μεταγωγές, πάνω από 400 ακατάγραφων, επειδή το Λιμενικό δεν επιβεβαιώνει τέτοιες και τόσες πολλές αφίξεις, ιδίως σήμερα που έχουμε γενικευμένη πτώση των ροών, και επειδή όσους μεταφέρει η Αστυνομία σε δομές που διαθέτουμε άλλοι τόσοι επανεμφανίζονται σε δημόσιους χώρους της πόλης της Ρόδου, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν όλοι αυτοί οι ακατάγραφοι ήρθαν τώρα ή είναι εδώ και καιρό στο νησί, σιτίζονταν με κάποιον τρόπο αυτόνομα και τώρα εμφανίζονται να «διεκδικήσουν» τη μεταγωγή, την καταγραφή και τη φιλοξενία τους σε οργανωμένες δομές.

Συμφωνώ, και το είπα, ότι αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη και αδικεί την πανέμορφη Ρόδο. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε νυχθημερόν να εξασφαλίσουμε επιπλέον θέσεις στο σύστημα υποδοχής, παρά την πίεση που δεχθήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες και την παραχώρηση μιας πολύ μεγάλης δομής στη Θεσσαλία στην πολιτική προστασία, για τη φιλοξενία αυτών των μεταναστών και πιστεύω ότι εντός των επόμενων λίγων ημερών θα επιλύσουμε το πρόβλημα και θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Είμαι στη διάθεσή σας για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που είναι η ασφάλεια και η ευταξία του εθνικού κοσμήματος που είναι η Ρόδος.

Δημήτρης Καιρίδης

0Shares