Scroll Top

Κλείνουν το ΚΑΠΗ Καλυθιών .Δεν θυμούνται τι ψήφισαν και λειτουργεί η νομιμότητα αλα καρτ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-02-05 195429

Σε ατοπήματα υποπίπτει ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ακυρώνοντας αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, τις οποίες ο ίδιος ως  μέλος του,  υπερψήφιζε. Από την αρχή της θητείας του, κατά τη συνήθη τακτική του αυτοαναιρείται, για να πλήξει  την εικόνα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, της οποίας υπήρξε στέλεχος μέχρι την 15η Ιουνίου 2023.
Στην προσπάθειά του, να παρουσιάσει τον εαυτό του, ως υπερασπιστή της νομιμότητας και της κάθαρσης, υποκύπτει σε σφάλματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών. Αντί να βρει λύσεις στα όποια προβλήματα επικαλείται πως υπάρχουν, προχωρά σε ακραίες λύσεις ανικανότητας, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις των επιλογών του.
Χωρίς καμία ενημέρωση, η δημοτική αρχή, αποφάσισε να κλείσει το ΚΑΠΗ στις Καλυθιές, με το αιτιολογικό, ότι δεν λειτουργεί με το απαραίτητο προσωπικό!

Να υπενθυμίσουμε, πως το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο μετά από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας των Καλυθιών, έλαβε την απόφαση ίδρυσης δομής ΚΑΠΗ, στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών.

Η απόφαση ελήφθη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27 Απριλίου 2023, και ήταν ομόφωνη, δηλαδή την ψήφισαν όλα  τα παριστάμενα , δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη μέλη του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κολιάδης και στην συνέχεια εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου. Μάλιστα σε εκείνη την συνεδρίαση,  παραβρέθηκαν και ηλικιωμένοι από τις Καλυθιές, οι οποίοι  φανερά συγκινημένοι, χαιρέτισαν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ευχαριστώντας τα μέλη του.
Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση παραρτήματος ΚΑΠΗ στις Καλυθιές, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει, από τα άτομα της τρίτης ηλικίας να περνούν όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Την απόφαση αυτή την αγκάλιασε η τοπική κοινωνία των Καλυθιών, που στήριξε με κάθε τρόπο την παρουσία και τη δραστηριότητα των 40 ηλικιωμένων, που συναντιόνται στο χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο.
Όμως την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό, πως το ΚΑΠΗ στις Καλυθιές κλείνει επειδή δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό!
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠ Θωμάς Σωτρίλλης, είναι από τις Καλυθιές, γνωρίζει το θέμα και δεν παρενέβη για να αποτραπεί αυτή η απόφαση για κλείσιμο του ΚΑΠΗ, ούτε και ενδιαφέρθηκε, για την πρόσληψη του προσωπικού, που επικαλούνται ως δικαιολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η βιαστική απόφαση για να κλείσει το ΚΑΠΗ, στις Καλυθιές, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, και έχουν ξεσηκωθεί τα μέλη και οι συγγενείς τους, και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συναντηθούν με τον κ. Σωτρίλη, και αν χρειαστεί και με τον κ. Κολιάδη.
Εμείς να επισημάνουμε πως η δημοτική αρχή οφείλει να μελετάει και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται στις τοπικές κοινωνίες, και όχι να καταφεύγει σε λύσεις ανικανότητας, οι οποίες ζημιώνουν τις τοπικές κοινωνίες, όπως εν προκειμένω τα άτομα μεγάλης ηλικίας, τα οποία έβρισκαν δημιουργικό καταφύγιο στον χώρο που τους είχε παραχωρηθεί από τον δήμο.

0Shares