Scroll Top

Λουκέτο και στη δομή αστέγων, μετά το ΚΑΠΗ Καλυθιών;

thumbnail_1675169856339

Αναδιπλώθηκε, χωρίς ωστόσο να βρει εναλλακτική λύση για την λειτουργία του ΚΑΠΗ στις Καλυθιές, η δημοτική αρχή. Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκαν, προσπάθησε ανεπιτυχώς να τις μετριάσει, και το κλείσιμο μετατράπηκε σε αδρανοποίηση της δομής!
Η απόφαση αυτή ελήφθη, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ανώτατου συλλογικού οργάνου του νησιού μας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο στην συνεδρίασή του στις 27 Απριλίου 2023, ομόφωνα όλα τα παριστάμενα μέλη του, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Κολιάδης, ενέκριναν την εισήγηση του τέως Αντιδημάρχου Γιώργου Τριάντου, για την ίδρυση δομής ΚΑΠΗ στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών.
Όμως, η δημοτική αρχή, αντί να βρει λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του ΚΑΠΗ, καταφεύγει σε λύσεις ανικανότητας, που ζημιώνουν στην τοπική κοινωνία των Καλυθιών και εν προκειμένω τα άτομα μεγάλης ηλικίας, τα οποία έβρισκαν δημιουργικό καταφύγιο στον χώρο που τους είχε παραχωρηθεί από το δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την τύχη του ΚΑΠΗ Καλυθιών θα έχει και η δομή αστέγων, που στο διάστημα που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2022, έχει προσφέρει τα μέγιστα στις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας. Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο Αστέγων, κινδυνεύει με «λουκέτο» από τη δημοτική αρχή, που δεν φρόντισε έγκαιρα, ή δεν θέλει να βρει λύση για την λειτουργία του τις βραδινές ώρες.
Να σημειωθεί, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, που είχε στο επίκεντρο των πολιτικών της τον Άνθρωπο, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας, που η οικονομική κρίση και πανδημία έπληξε, σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο ετών ολοκλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίας για τη λειτουργία της δομής αστέγων.
Σε αντίθεση, η παρούσα δημοτική αρχή ξεκίνησε να κλείνει δομές, για να καλύψει την ανικανότητα της να βρει πόρους και λύσεις στα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί.
Με τις κινήσεις της αυτές, η δημοτική αρχή ουσιαστικά τιμωρεί τους συμπολίτες μας που ωφελούνται από τη λειτουργία των δομών αυτών, και υποβαθμίζει την παροχή  κοινωνικών υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία μας!

0Shares