Scroll Top

Επικοινωνιακό παιχνίδι, εντυπωσιασμού και όχι ουσίας από τη Δημοτική Αρχή.

epikoinwniako-aporrhto-provlhmatismoi-gia-th-diasfalish-enos-klasikou-dikaiwmatos-sto-pedio-twn-sygxronwn-kataskopeutikwn-logismikwn-syntagma-watch

Του Γιώργου Πολυβώτη

Με κινήσεις εντυπωσιασμού και συνεχείς αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τα στελέχη της δημοτικής αρχής, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες, πως παρέλαβαν «καμένη γη» από τους προκατόχους τους.
 Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της, βρέθηκαν τα οικονομικά του Δήμου και η ΔΕΥΑΡ, που χρησιμοποιούν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, και τα συντηρούν σε καθημερινή βάση, για να βρίσκονται στο επίκεντρο των Μ.Μ.Ε.
Αρχικά ο Αλέξανδρος Κολιάδης, επισκέφτηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με  υπουργούς της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως ισχυρίστηκε, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί, αφού δεν συνοδεύτηκε από την σχετική φωτογραφία που αρμόζει σε αυτή την περίπτωση. Από τους υπουργούς, που όπως φαίνεται ήταν μόνο δύο, ζήτησε την συνδρομή τους για την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ρόδου, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάστασή του. Εκτός από τους ΚΑΠ, που είναι θεσμοθετημένοι και καταβάλλονται σε δόσεις, αρχής γενομένης από τους πρώτους μήνες του νέου έτους, δεν διαφαίνεται κάτι άλλο στον ορίζοντα.
Από την άλλη πλευρά ο στενός του συνεργάτης αντιδήμαρχος οικονομικών Κώστας Χαλκιάς, βρέθηκε στην Αθήνα και είχε διερευνητικές επαφές για την λήψη δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Δήμο Ρόδου.
 Με επικοινωνιακά τρικ  και παρουσία στο δικαστήριο, επιχείρησαν να προβάλουν ως κακή  τη  διαχείριση της ΔΕΥΑΡ, από την προηγούμενη διοίκησή της, προσπαθώντας, να αποποιηθούν των δικών  τους ευθυνών. Βέβαια για το θέμα αυτό παραγγέλθηκε προκαταρτική από την Εισαγγελία Ρόδου και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη.
Όμως και τα μέλη της δημοτικής αρχής, με καθημερινές αναρτήσεις, προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της προηγούμενη δημοτικής αρχής, αν και ουσιαστικά διαχειρίζονται τα ζητήματα της καθημερινότητας, δίχως να γίνονται ιδιαίτερες παρεμβάσεις.
Βέβαια, οι ισχυρισμοί τους ότι δεν ενημερώθηκαν από τους προκατόχους τους, είναι η «καραμέλα» που χρησιμοποιούν για να κρύψουν την απειρία τους στη διοίκηση του Δήμου Ρόδου. Επειδή, αυτό το γνωρίζει ο κ. Κολιάδης, έχει αναλάβει ο ίδιος, το επικοινωνιακό παιχνίδι, επισκεπτόμενος χωριά και όχι μόνο.

0Shares