Scroll Top

Κάποιοι δούλευαν στα γραφεία τους…και άλλοι σέρβιραν μπίρες

10-logoi-na-episkefteite-tin-rodo

Μετά  από χρόνια επιτέλους η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση, διευθετεί το ζήτημα του αιγιαλού και της παραλίας στα νησιά της Δωδεκανήσου ( Ρόδο, Κω και Λέρο).

Οι αγώνες και οι προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου επί προεδρίας του Αντώνη Καμπουράκη δικαιώνονται. Σε ανοιχτή συνεργασία με την κεντρική Πολιτεία, τους βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το σύνολο των φορέων των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού  επιδιώκει συντεταγμένες λύσεις σε κρίσιμες προκλήσεις με βάση το συμφέρον των νησιών και των κατοίκων τους.

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με τις πρωτοβουλίες  που ανέλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τις παρεμβάσεις της  και σε νομοθετικό επίπεδο, ανέδειξε και διεκδίκησε θεσμικά ζητήματα προς όφελος των νησιών και των κατοίκων της. Στάθηκε αρωγός της προσπάθειας για την επίλυση μεγάλων και ιστορικών ζητημάτων που επί χρόνια ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες, όπως το θέμα της άμεσης κατάργησης του ιταλικού Κτηματολογικού Κανονισμού για τον Αιγιαλό και την Παραλία της Δωδεκανήσου. Ουσιαστικά το νομοσχέδιο αποκαθιστά το νομοθετικό καθεστώς στα Δωδεκάνησα, με την αποσύνδεσή του από τον απαρχαιωμένο και πλέον υπό κατάργηση ιταλικό Κτηματολογικό Κανονισμό.

 Σήμερα κάποιοι στη Ρόδο πανηγυρίζουν, για την σημαντική αυτή εξέλιξη, και αποφεύγουν,  εσκεμμένα να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και στον Πρόεδρο , για να υποβαθμίσουν τη δική του  συμβολή στο όλο θέμα.

 Υ.Γ Αγαπητοί κύριοι τιμητές των πάντων, προφανώς σας διαφεύγει,  πως όταν κάποιοι μελετούσαν  μέχρι αργά στα γραφεία τους και επεξεργαζόταν προτάσεις, για το νομοσχέδιο, εσείς σερβίρατε μπίρες στις παραλίες!

0Shares