Scroll Top

Εκκωφαντική σιωπή από τους πρωτεργάτες του δικτύου “Η ΟΜΠΡΕΛΛΑ” για τις αλλαγές στη νέα μαρίνα .

371973507_164162466720879_3366871181795094123_n

Εκκωφαντική σιωπή από τους πρωτεργάτες του δικτύου «Η ΟΜΠΡΕΛΑ», για τις φαραωνικές επενδύσεις  που θα στηθεί στη Νέα Μαρίνα και τη νέα διάταξη για τον αιγιαλό και την παραλία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο  και η οποία εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, «Η ΟΜΠΡΕΛΑ» ιδρύθηκε στις 14 Ιουνίου του 2023, και αποτελεί  δίκτυο ενεργών πολιτών και ανεξάρτητων συλλογικών φορέων με στόχο την προάσπιση του δημόσιου χώρου, ιδίως του αιγιαλού και της παραλίας και μακροπρόθεσμα, θα παρέμβαινε στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, θα είχε επαφές με τοπικούς φορείς και θα αναδείκνυε τα σοβαρά προβλήματα του τόπου.
Για την ίδρυσή του συγκεντρώθηκαν 600 υπογραφές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ομάδα που υπάρχει απαριθμεί περίπου 4.500 μέλη!
Από τις 15 Ιουνίου 2023 που ανακοινώθηκε η ίδρυση του Δικτύου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, μέχρι και τις δημοτικές εκλογές, ήταν ενεργό με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, εφόδους σε παραλίες και δημόσιες δηλώσεις κάποιων από τους πρωτεργάτες του, στήριξης του Αλέξανδρου Κολιάδη. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός, ότι η ίδρυσή του ανακοινώθηκε την ίδια ημερομηνία που ο κ. Κολιάδης παραιτήθηκε από τη δημοτική αρχή και έβαλε και επίσημα πλώρη για το Δημαρχείο! Η παράλληλη πορεία τους μέχρι τις δημοτικές εκλογές, προφανώς και ήταν προσχεδιασμένη για να «χτυπήσουν» και να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα του Αντώνη Καμπουράκη, στον οποίο χρέωσαν ότι ενοχλούσε τους πολίτες και τους έστρεψαν εναντίον του.
Με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, «εφόδους» σε παραλίες του νησιού μας, αναστατώνοντας τους λουόμενους, κρατώντας πανό… ντουντούκες διαδήλωναν και κατηγορούσαν τον Αντώνη Καμπουράκη.
Οι πρωτεργάτες της ίδρυσης του Δικτύου, οι  καθοδηγητές του, εκμεταλλευόμενοι τις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί μας και τις δημοπρασίες των παραλιών, έστρεφαν τα μέλη του εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εξυμνώντας τον κ. Κολιάδη, παρουσιάζοντας τον ίδιο και τους εαυτούς τους, ως τους «αρχάγγελους της κάθαρσης» για το νησί μας.
Μάλιστα, με δημόσια παρέμβασή τους μετά το πέρας των δημοτικών εκλογών, χαρακτήρισαν την ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής ως μια «ελπιδοφόρα εξέλιξη», δηλώνοντας παρών, και ανακοινώνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα αναλάμβαναν, για να διεκδικήσουν όσα αναφέρονται στους σκοπούς ίδρυσης του Δικτύου. Δεν παρέλειψαν σε εκείνη την ανακοίνωση με την οποία πανηγύριζαν την εκλογή του κ. Κολιάδη να υπογραμμίσουν, πως δέχτηκαν πόλεμο λάσπης, ότι δήθεν το Δίκτυο δημιουργήθηκε με αφορμή της αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι ισχυρισμοί τους κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, όπως δείχνει η πορεία και η στάση που τηρούν οι καθοδηγητές του Δικτύου από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι και σήμερα. Παρά το γεγονός πως στην επικαιρότητα βρίσκονται ζητήματα αιχμής, για τα οποία αγωνίστηκαν με τις ντουντούκες το περασμένο καλοκαίρι, επέλεξαν την αφωνία, να τηρήσουν σιωπή ιχθύος, να μην επαναφέρουν στο προσκήνιο αυτά που καταδίκαζαν κατά την προεκλογική περίοδο, αφού η αποστολή τους εξετελέσθη!

0Shares