Scroll Top

Διαπιστώσεις από τις εκλογές ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και ΚΕΔΕ….

featured_image-768x576

Βαριά ήττα υπέστη η Νέα Δημοκρατία και στην εκλογή προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αφού πλέον γράφτηκε με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Στους δύο νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που η Νέα Δημοκρατία πήρε μεγάλα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές, δεν κατάφερε να χρωματίσει μπλε την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων των δήμων του.
Η ευθύνη για την ήττα του κυβερνώντος κόμματος έχει ονοματεπώνυμο και φέρει την υπογραφή των ίδιων που έστησαν το παιχνίδι και τα μαγειρέματα για την εκλογή προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και επέτρεψαν να περάσει η προεδρεία στα χέρια του Αλέξανδρου Κολιάδη, που ιδεολογικά και πολιτικά πρόσκειται άλλοτε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε στο ΠΑΣΟΚ αλλά κινείται ανάλογα με το ρεύμα της εποχής αρκεί να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
Ο εκλεκτός του περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου για τη θέση του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Σύρου Αλέξης Αθανασίου που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αρχικά διασύρθηκε όταν με 37 ψήφους εκλέχθηκε έβδομος κατά σειρά από τους δημάρχους στο διοικητικό συμβούλιο. Όμως και κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου έλαβε μόλις εφτά ψήφους έναντι του αντιπάλου του κ.Κολιαδη που συγκέντρωσε 11.
Τα σχέδια και τα παρασκηνιακά παιχνίδια έπεσαν στο κενό αφού το χαϊδεμένο παιδί ο κ.Κολιαδης φέρθηκε ανυπάκουα και κατά την προσφιλή του τακτική μπλόφαρε στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα πως δεν είναι εξ ολοκλήρου και του χεριού του.
Αρχικά δήλωσε πως τον ενδιαφέρει μόνο η εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ και μάλιστα έθεσε υποψηφιότητα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νικητή Λάζαρου Κυρίζογλου. Στις εκλογές συγκέντρωσε μόλις 66 ψήφους τρίτος και καταϊδρωμένος μεταξύ των υποψηφίων από το νόμο Δωδεκανήσου και αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αφού φρόντισε η συγκρότηση της σε σώμα να γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών της ΚΕΔΕ.
Για ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο αναξιόπιστος είναι και πως φάσκει και αντιφάσκει, αυτοδιαψεύδεται και αυτο αναιρεί τα λεγόμενα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Όμως τα μηνύματα που έστειλε με την υποψηφιότητα και την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη, στο απέναντι κτήριο της πλατείας Δημαρχείου, και η συνέχεια έπεται και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

0Shares