Scroll Top

“Διαλυμένο μαγαζάκι” η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ; Οι προσωπικές φιλοδοξίες μάτωσαν το κίνημα ….

2acf839d17002c8dc75b36fb471b42ad-b

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, για την προσέλευση των εναπομεινάντων στελεχών του κόμματος στην περιοχή μας.
Η άλλοτε κραταιά Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, κατάντησε με ευθύνη των μελών της, διαλυμένο μαγαζί και παραμάγαζο της δημοτικής αρχής. Βέβαια, η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νίκο Μουτσάκη, ο οποίος θυμήθηκε, ότι είναι γραμματέας της για να στείλει προσκλήσεις για την κοπή της βασιλόπιτας, ενώ συνήθως είναι ερήμην των εξελίξεων σε τοπικό επίπεδο.
Ο κ. Μουτσάκης, για να προωθήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Βαΐου Καλοπήτα, που διεκδικούσε το δημαρχιακό θώκο της Ρόδου, πριν  μεθοδευμένα προσχωρήσει στην παράταξη « ΕΝΑ- ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ», και δώσει τα χέρια με τον Αλέξανδρο Κολιάδη, οδήγησε στα βράχια την Νομαρχιακή Επιτροπή, απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του κόμματος στην περιοχή μας, και με τις επιλογές του, το ΠΑΣΟΚ «αιμορραγεί» σε ψήφους και στελέχη. Ο κ. Καλοπήτας, ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον άνθρωπο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη Ρόδο, λόγω της σχέσης που είχαν από φοιτητές, δεν κατόρθωσε ούτε την στήριξη του κόμματος να λάβει στις δημοτικές εκλογές, αλλά συμμάχησε με τον κ. Μουτσάκη, για την στήριξη του ιδίου και του κ. Κολιάδη.
 Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, θυμούνται ότι, υπάρχει Νομαρχιακή Επιτροπή, όταν αποστέλλονται προσκλήσεις για την κοπή της βασιλόπιτας μία φορά τον χρόνο, καθώς την υπόλοιπη περίοδο βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη», και δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα ήταν απούσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις της προηγούμενης χρονιάς, αφού τα μέλη της,  λοξοδρόμησαν με τις επίσημες επιλογές του κόμματος, και στήριξαν πρόσωπα, κατά το δοκούν ή συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, εκμεταλλευόμενοι εντούτοις την κομματική ταυτότητα τους, για τις ψήφους.
 Το κλίμα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ είναι «βαρύ», και η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι» ενόψει των ευρωεκλογών, αφού όπως διαφαίνεται οι απλοί ψηφοφόροι, που κάποτε έδιναν στο κόμμα τους ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε πανελλήνιο επίπεδο, πλέον  του γυρίζουν την πλάτη τους, με ευθύνη της Νομαρχιακής Επιτροπής, που δεν κατάφερε να κρατήσει ενωμένα  και συσπειρωμένα τα στελέχη του.
Αντίθετα με την στάση της, τα ωθεί προς την έξοδο, και σε άλλες επιλογές, που θα οδηγήσουν το τοπικό ΠΑΣΟΚ σε αδιέξοδα. Αυτό άλλωστε αναμένεται να διαφανεί από την κοπή της βασιλόπιτας, από την οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας θα απουσιάζει η πλειοψηφία των στελεχών.

0Shares