Scroll Top

Ακροβατώντας σε δύο βάρκες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Που θα καταλήξει αυτό το …παιχνίδι;

ed85a8f53b829a658c60a34e84c69b02_XL

Γράφει ο Γιώργος Πολυβώτης

Εικόνες διάλυσης εμφανίζει και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του να φυλλοροούν, αναζητώντας ρόλους και παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Είναι άξιο απορίας ο Αλέξανδρος Κολιάδης, που οφείλει την εκλογή του στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ποια πλευρά του νομίσματος θα επιλέξει να συμπορευτεί και να στηρίξει.
 Σήμερα στο νησί μας βρίσκεται  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Βασικός εκπρόσωπος της  Νέας Αριστεράς στην περιοχή μας, είναι ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, ο οποίος αφού δεν κατάφερε ο ίδιος να λάβει την στήριξη του κόμματος για να ηγηθεί συνδυασμού στο Δήμο της Ρόδου, στήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κολιάδη.
 Μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο κ. Γάκης διεκδικεί τη θέση του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, αφού το πολιτικό του μέλλον είναι ζοφερό, εφόσον στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αν και ήταν εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε την επανεκλογή του, αλλά τερμάτισε δεύτερος. Γνωρίζοντας πως ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει την βασική αντίπαλό του Χρύσα Καραγιάννη, που εκλέχθηκε βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές του Μαΐου, αν και ήταν πρώτη φορά που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, πήρε αποστάσεις από το κόμμα, και μεταπήδησε στη Νέα Αριστερά, επικαλούμενος ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Άλλωστε στις εσωκομματικές εκλογές ήταν υποστηρικτής της  υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη πλευρά τα εναπομείναντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται να υποδεχτούν στη Ρόδο τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, που αναμένεται τη Δευτέρα 12 του μηνός, για να μιλήσει ως κεντρικός ομιλητής σε προσυνεδριακή πολιτική εκδήλωση.

Πάντως  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Αριστεράς, συγκλίνουν στη στήριξη που παρέχουν στον κ. Κολιάδη, καθώς οι στενοί συνεργάτες του, προέρχονται από τα δύο κόμματα, χωρίς ο ίδιος να έχει ξεκαθαρίσει που ανήκει πολιτικά και ιδεολογικά. Βέβαια, επειδή γνωρίζει από ελιγμούς, θα συνεχίσει το παιχνίδι του, που βολεύει τον ίδιο αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς!

0Shares