Scroll Top

ΔΕΗ η αναλγησία της έχει πιάσει κόκκινα

ΔΕΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΣΥΜΗΣ

Ούτε συζήτηση για κοινωνικό πρόσωπο η ΔΕΗ. Εννοείται ότι είναι ποιο σκληρή και από πέτρα μιας και οι κινήσεις της πια δεν πείθουν κανέναν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το μάζεμα  ότι απέμεινε από τους ατυχής συνανθρώπους μας . Σ ε αυτό το πλαίσιο  η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση.

«Είναι γνωστό ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό στην περιοχή μας βρίσκονται στον αέρα. Ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει πιάσει δουλειά τις τελευταίες ημέρες, και πραγματικά υποφέρει σε συνθήκες εντατικοποίησης, γαλέρας στην κυριολεξία.

Χρήματα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στους συναφείς ή σχετιζόμενους κλάδους, έχουν να δουν στους λογαριασμούς τους από τον Απρίλιο. Είτε πρόκειται για όσους έχουν ενταχθεί στην αναστολή ή στο έκτακτο επίδομα ανεργίας, είτε για αυτούς που έπιασαν δουλειά, είτε για αυτούς που είναι εκτός κάθε στήριξης και άνεργοι, οι οποίοι είναι χιλιάδες.

Ωστόσο, παρότι αυτή η κατάσταση είναι γνωστή στην κυβέρνηση, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο ανακούφισης.
Τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει την είσπραξη των χρεών της ΔΕΗ (και των άλλων παρόχων), δε σταμάτησαν τα «απειλητικά τηλεφωνήματα», ούτε την περίοδο της καραντίνας, ούτε τώρα, παρότι είναι γνωστό ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο νησί της Ρόδου, σε άλλες περιοχές που είναι βασισμένες στον τουρισμό, αδυνατούν να πληρώσουν.

Τα τηλεφωνήματα είναι επίμονα σε καθημερινή βάση και απειλούν με διακοπή ρεύματος και άλλες συνέπειες, τους οφειλέτες ξανά και ξανά δημιουργώντας πανικό στις οικογένειες.Από την άλλη είναι αδύνατο άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου εισόδημα για 4 μήνες να ανταποκριθούν σε διακανονισμούς σαν αυτούς που προτείνει είτε η ΔΕΗ είτε τα δικηγορικά γραφεία – εισπρακτικές.

Ακόμα και αν τις επόμενες μέρες πληρωθούν τα πενιχρά επιδόματα, γιατί ως τώρα το …τοπίο είναι θολό, τι πρώτα να πληρώσουν τα νοικοκυριά;

Επιμένουμε και διεκδικούμε:

  • Απαγόρευση της διακοπής του ρεύματος για όσο διαρκεί η κρίση
  • Αναστολή πληρωμής λογαριασμών και 100% έκπτωση
  • Επανασύνδεση χωρίς προϋποθέσεις σε όσα νοικοκυριά έχει διακοπεί.
  • Να μπει τέλος στης δραστηριότητα και τις απειλές δικηγορικών γραφείων – εισπρακτικών εταιρειών

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, σε διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 11 το πρωί.

Όποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη ΔΕΗ, είτε τον απειλούν είτε ήδη του έχουν κόψει το ρεύμα, να έρθει σε επαφή με την επιτροπή στο τηλέφωνο 6906662143.»

 

 

 

 

 

0Shares

Leave a comment