Scroll Top

Αυξημένοι κατά 24% φέτος οι ΚΑΠ του Δήμου Ρόδου, με ενέργειες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

money-xrimata

Πανηγυρίζουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής, που κατάφεραν να λάβουν νωρίτερα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών  προκαταβολή ύψους 1.700.000 ευρώ, από τους ΚΑΠ,για να καλύψουν μέρος των οικονομικών αναγκών του Δήμου Ρόδου.

Οι ΚΑΠ ( Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), προέρχονται από τον προϋπολογισμό του κράτους και κατανέμονται κάθε μήνα στους Δήμους της χώρας μας, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, σε δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις.

 Επιτυχία για τη δημοτική αρχή, θα ήταν αν λάμβανε επιπλέον χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, εκτός των  θεσμοθετημένων πόρων που αναμένονται να αποδοθούν.

 Βέβαια εσκεμμένα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς αποφεύγει να αναφέρει, στις καθημερινές συνεντεύξεις του, ότι φέτος ο Δήμος Ρόδου, από τους ΚΑΠ, θα λάβει  μέχρι το τέλος του έτους συνολικά το ποσό των 17.553.180,36 ευρώ, Το ποσό που θα εισρεύσει στα ταμεία του είναι αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το 2023, που ήταν 14.155.503,72 ευρώ, δηλαδή 3.397.676,64 περισσότερα χρήματα. 

Να τονίσουμε ότι η αύξηση των ΚΑΠ στο Δήμο της Ρόδου, όπως και στους  υπόλοιπους Δήμους της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, οφείλεται στον αγώνα που έδωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Καμπουράκης και τα μέλη του  απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της, για να ληφθούν υπόψιν από το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα κριτήρια, στην κατανομή τους.  Σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπόλοιπες νησιωτικές ΠΕΔ, και μέσα από το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επετεύχθη ένας πιο δίκαιος και αξιοκρατικός τρόπος κατανομής των χρημάτων.

0Shares