Scroll Top

“Άδειασε” τον αντιδήμαρχό του ο Αλέξανδρος Κολιάδης . Γυαλί που ράγισε η σχέση του με τον Θωμά Σωτρίλλη

sotrillis

Τα πρώτα «σύννεφα» στις σχέσεις του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής και υγείας Θωμά Σωτρίλη με τον Αλέξανδρο Κολιάδη, εμφανίστηκαν προτού ακόμη η δημοτική αρχή, εξασφαλίσει την παραμονή της στο δημαρχείο της Ρόδου, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, επί της ένστασης που κατέθεσε η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο».

 Η παρουσία του κ. Κολιάδη, στις Καλυθιές, που έγινε και πάλι για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και η απουσία του κ. Σωτρίλλη, προμηνύει θύελλα στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, που ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ουσιαστικά ο κ. Κολιάδης, στην συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Ηλικιωμένων Καλυθιών «Οι Αειθαλείς», «άδειασε» τον κ. Σωτρίλλη, στον οποίο χρεώνει κάκιστο  και λαθεμένο χειρισμό του θέματος που η ίδια η δημοτική αρχή προκάλεσε με τη λειτουργία του ΚΑΠΗ Καλυθιών.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς ίχνος διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους, όπως υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Κολιάδης, αποφάσισαν να κλείσουν το ΚΑΠΗ στις Καλυθιές, με την αιτιολογία ότι δεν είναι στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τοπική κοινωνία των Καλυθιών και όχι μόνο, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και βάπτισε το κλείσιμο με αδρανοποίηση της δομής.

 Όμως ο κ. Σωτρίλλης με δηλώσεις του έριξε λάδι στη φωτιά, εμμένοντας στην άποψη για κλείσιμο της δομής στις Καλυθιές, και άλλων δομών, όπως άφησε να εννοηθεί, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να βρει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Ο ίδιος λόγω και της μακροχρόνιας ενασχόλησής του με τα κοινά από διάφορες θέσεις όφειλε να γνωρίζει πως σε  κοινωνικά θέματα, η λύση «κατεβάζουμε τα ρολά» δεν είναι η προσφορότερη λύση. 

Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, και οδηγούν σε αδιέξοδο, ανάγκασε τον κ.Κολιάδη, να επισκεφτεί χθες τα γραφεία που στεγάζεται το ΚΑΠΗ Καλυθιών, συνοδευόμενος  μόνο από τον αντιδήμαρχο Καλυθιών Στάθη Μανουσάκη, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα και την αντίδραση των ηλικιωμένων και των συγγενών τους.

Επί της ουσίας και σήμερα ο κ. Κολιάδης έπαιξε όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει εδώ και περίπου 40 ημέρες που βρίσκεται στο δημαρχιακό θώκο, το επικοινωνιακό του παιχνίδι, παρουσιάζοντας τον εαυτό του, ως τον άνθρωπο των λύσεων, και αδειάζοντας ουσιαστικά τον στενό του συνεργάτη Θωμά Σωτρίλη. Στην πραγματικότητα η παρουσία του  κ. Κολιάδη στις Καλυθιές, δεν έλυσε το πρόβλημα με τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, ούτε μπήκε στον κόπο να υπερασπιστεί τον κ. Σωτρίλλη, για τις δηλώσεις του περί κλεισίματος της δομής.

 Μάλιστα όσοι γνωρίζουν τον κ. Σωτρίλλη, ο οποίος είναι μεν μετριοπαθής αλλά και απρόβλεπτος στις αποφάσεις του, εκτιμούν ότι η ρήξη με τον κ. Κολιάδη ήρθε νωρίτερα από τον αναμενόμενο χρόνο.

0Shares