Scroll Top

Από το Φως… στο σκοτάδι

416915672_10231085277012065_2554172024178938209_n

Του Γιώργου Πολυβώτη

Με αφορμή τα Άγια θεοφάνεια που γιορτάζουμε σήμερα, και διαβάζοντας το κοινό μήνυμα των αρχόντων του τόπου μας, (ούτε συνεννοημένοι να ήταν), ότι το φως νικάει το σκοτάδι, το μυαλό μας ταξιδεύει στις μέρες που προηγήθηκαν, και στην ανάληψη καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή. 

Όλοι θα περιμέναμε μια ήπια μετάβαση από την μία δημοτική αρχή στην άλλη. Θα περιμέναμε τη νέα δημοτική αρχή, με καινούριο προφίλ, να έχει αφήσει πίσω της, νικήτρια γαρ, τις κακές πρακτικές, τα τρολ και την προπαγάνδα, και να έχει βάλει πλώρη για μια παρουσία της που θα προτάσσει την συναίνεση και την συνεργασία. Εντούτοις, βλέπουμε ότι επικρατεί το σκοτεινό κομμάτι του εαυτού της, να επικρατεί το σκοτάδι. 

Έχουν περάσει έξι μέρες που ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο, και αντί να ασχοληθεί με τα θέματα του Δήμου, κάνει αυτό που ξέρει καλά, να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, εξαπολύοντας επιθέσεις και προσβολές εναντίον του Αντώνη Καμπουράκη. Αντί να ασχοληθεί με ουσιώδη θέματα, ασχολείται με τους πίνακες, τα πόμολα, τα έπιπλα και την παράδοση παραλαβή. 

Με την είσοδό του στο Δημαρχείο, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πολεμικό κλίμα, στοχοποιώντας τους πρώην συνεργάτες του για  χωρίς ουσία ζητήματα.

Για τα ατοπήματά του, προφανώς ευθύνη φέρουν και οι στενοί συνεργάτες του, που ακολουθούν ένα παλιακό μοντέλο αντιπαράθεσης, υψηλών τόνων και τεχνητής έντασης. 

Ή μάλλον, μερίδιο ευθύνης έχει και η παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη, η οποία ακολουθούσε στο παρελθόν  για δικούς της λόγους, ένα  προφίλ χαμηλών τόνων, κάτι που τους δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι αυτοί θα χτυπούν, και εκείνος θα σωπαίνει.  Βλέπουμε ότι ευτυχώς κάτι πάει να αλλάξει. 

Με το καλημέρα ο νέος δήμαρχος κ. Κολιάδης που κατά τα άλλα δηλώνει υπέρμαχος της συνεργασίας και του πολιτικού πολιτισμού, δημιουργεί σκοπίμως κλίμα  έντασης και άγονων αντιπαραθέσεων  ακολουθώντας τον σκοτεινό δρόμο του μυαλού του και όχι το ΦΩΣ που επικαλείται. 

0Shares