Scroll Top

Έλαμψε με την απουσία του ο Αντώνης Καμπουράκης από το Φόρουμ τουρισμού στο οποίο ουδέποτε προσκλήθηκε.

434110900_949557646839095_4471644257354113331_n

Eρωτηματικά προκάλεσε η απουσία του Αντώνη Καμπουράκη από την έναρξη και τις εργασίες του Φόρουμ “EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis” που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το διήμερο 8 και 9 Απριλίου.
Το Φόρουμ αποτέλεσε την πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της HOTREC και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ η έναρξή του έγινε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και παραβρέθηκε η «αφρόκρεμα» των Ενώσεων των τουριστικών επιχειρήσεων της Ευρώπης.
Από το σημαντικό αυτό Φόρουμ που αφορά τον τουρισμό, απουσίαζε ο Αντώνης Καμπουράκης όπως και από το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Πρωθυπουργού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο Park.

Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Καμπουράκης δεν παρέστη σε συνέδριο που διεξάγεται στη Ρόδο και αφορά τον τουρισμό, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στους τουριστικούς παράγοντες που συμμετείχαν σε αυτό, καθώς κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί ήταν απών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι συνδιοργανωτές του Φόρουμ, μερίμνησαν να μην προσκληθεί ο κ. Καμπουράκης στις εργασίες του, αλλά και στο δείπνο που δόθηκε, στην προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την προσφορά του στο τουριστικό στερέωμα της Ρόδου και να τον βλάψουν και σε επαγγελματικό επίπεδο. Φαίνεται πως μετά την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσής του, με τον πόλεμο που δέχτηκε κατά τις δημοτικές εκλογές,  οι γνωστοί κύκλοι στοχεύουν και στον επιχειρηματικό αφανισμό του χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.
Όσο και αν προσπαθούν οι πολέμιοί του να τον εξοντώσουν και σε επιχειρηματικό επίπεδο, θα αποτύχουν γιατί ο κ. Καμπουράκης ήταν, είναι και θα είναι γνωστός σε εθνικό, και διεθνές επίπεδο και δεν έχει ανάγκη τα αξιώματα για την προσωπική του προβολή και ανάδειξη, όπως πράττουν αυτοί.
 Όμως αποτελεί προσβολή για τους θεσμούς και την ίδια τη Ρόδο, να μην προσκληθεί ο Αντώνης Καμπουράκης σε ένα συνέδριο επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, επειδή οι γνωστοί κύκλοι, επιδιώκουν εκτός από τη δολοφονία της προσωπικότητάς του, όπως έπραξαν προεκλογικά, να τον αποκλείσουν  και σε επαγγελματικό επίπεδο.
 Ο κ. Καμπουράκης είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, και επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων Δωδεκανήσου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Εκτός από Δήμαρχος Ρόδου, την προηγούμενη θητεία υπήρξε Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και ιδρυτικό μέλος του ΦΟΔΣΑ και αντιπρόεδρός  του, και είναι σημαντικό αυτό, επειδή το Φόρουμ ασχολήθηκε και με την κλιματική αλλαγή.
 Το κεφάλαιο Καμπουράκης για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, είναι άρρηκτα δεμένο με το τουριστικό θαύμα της Ρόδου και την ανάδειξή της σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί  τον στυλοβάτη και πρωτεργάτη του τουρισμού του νησιού μας εδώ και 60 χρόνια, τον πρωτοπόρο στην καθιέρωση της Ρόδου ως συνεδριακού κέντρου για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων, που έφερε  την Ελλάδα και τη Ρόδο στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο!
Όσοι σήμερα θεωρούν πως απέκτησαν δύναμη και δόξα από τα αξιώματα που κατέχουν, και αποτελεί πλέον αυτοσκοπό τους να αποδυναμώσουν το όνομα Καμπουράκης και να το αποκλείσουν από την τουριστική βιομηχανία, πλανώνται πλάνη οικτρά. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και οι πολίτες, οι απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους, για τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, όπως γνωρίζουν πλέον καλά και τους ηθικούς αυτουργούς της πολιτικής και επαγγελματικής εξόντωσης του Αντώνη Καμπουράκη. Πλέον τους γνωρίζει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που σφόδρα δυσαρεστημένος έφυγε άρον- άρον από τη Ρόδο!

0Shares