Scroll Top

Άκρα του τάφου σιωπή από τη δημοτική αρχή για το δημοτικό ελαφοκομείο

I-Rodos-ge-1146848-311159

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Άκρα του τάφου σιωπή, από την λαλίστατη κατά τα άλλα δημοτική αρχή, για την τύχη των εναπομείναντων ελαφιών στο δημοτικό ελαφοκομείο στο πάρκο του  Ροδινιού.
 Έχουν περάσει σχεδόν 15 ημέρες, από τότε που οι πολίτες σοκαρισμένοι αντίκρισαν τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τα κουφάρια νεκρών ελαφιών στο δημοτικό ελαφοκομείο. Τα μέλη της δημοτικής αρχής, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, που έσπευσαν στον χώρο, ίσως για πρώτη φορά κατά τα λεγόμενα τους, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας την ευθύνη στους υπηρεσιακούς και όχι μόνο, επειδή όπως ισχυρίστηκαν δεν είχαν καμία ενημέρωση από την ανάληψη των καθηκόντων τους, για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών στο δημοτικό ελαφοκομείο.

Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης που παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ώστε να διερευνηθούν τα τυχόν αδικήματα της κακοποίησης ζώου και της παράβασης καθήκοντος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος διέταξε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), για την απόδοση ευθυνών, η οποία ακόμα όπως φαίνεται δεν έχει ολοκληρωθεί, και «άδειασε» τους συνεργάτες του, λέγοντας πως είχαν επισκεφτεί πολλές φορές το δημοτικό ελαφοκομείο.
 Όμως οι πολίτες της Ρόδου περιμένουν από τη δημοτική αρχή, από το περισπούδαστο γραφείο τύπου και τους επικοινωνιολόγους που διαθέτει, ενημέρωση για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο διάστημα των δύο εβδομάδων που πέρασαν, για την προστασία των ελαφιών που παραμένουν στο δημοτικό ελαφοκομείο, αν μερίμνησαν για  την απομάκρυνση των κουφαριών, και αν φρόντισαν για την σίτιση και το πότισμα των εναπομεινάντων.
Πάντως η αφωνία που επικρατεί για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που αφορά το σύμβουλο της Ρόδου, δείχνει πως  η δημοτική αρχή αναζητά άλλοθι για τις αρμοδιότητες προκειμένου, να απαλλαγεί από την ευθύνη της λειτουργίας του δημοτικού ελαφοκομείου.
Προφανώς είναι ευκολότερο να επιρρίπτουμε κατηγορίες, να δολοφονούμε προσωπικότητες, με τα τρολς που εξαπολύουμε και με  τα fake news που διακινούμε, παρά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουμε τις ευθύνες…άλλωστε γνωρίζουμε τον τρόπο να δημιουργούμε το ανάλογο κλίμα και να ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα

0Shares