Scroll Top

Ανέτοιμο το νησί ενόψει νέας τουριστικής σεζόν .Η Ρόδος μας απαιτεί σεβασμό.

toyristew-palia-poli

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Με περίσσια περηφάνια και χαρά τα στελέχη της δημοτικής αρχής καυχιούνται πως φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί μας θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Από τις δηλώσεις τους, νομίζουν, πως χάρη στις δικές τους ενέργειες και παρεμβάσεις οι τουρίστες επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους.
  Το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η  φυσική παρουσία τους σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως του Βερολίνου, αν και οι γνώσεις τους γύρω από την «βαριά» βιομηχανία του νησιού μας είναι μηδαμινές .

Παρόλα αυτά, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος και φέτος στο νησί μας, δεν είναι δικό τους επίτευγμα, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς των προκατόχων τους, που είναι και γνώστες του τουρισμού.
Αν τα στελέχη της δημοτικής αρχής διατυμπανίζουν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, θα ήταν καλό να μην μένουν μόνο στο λόγια αλλά να προχωρήσουν και στις πράξεις, σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για την προετοιμασία της Ρόδου ενόψει της θερινής περιόδου.

Μάλιστα αν δεν το γνωρίζουν, η τουριστική σαιζόν στο νησί μας ξεκίνησε από τα μέσα Φεβρουαρίου και εντός των ημερών θα ξεκινήσουν και οι μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο.
Οι παραλίες του νησιού μας είναι απροσπέλαστες από τα φερτά υλικά, αν και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Ρόδο, οι τουρίστες τις επισκέπτονται και φεύγουν απογοητευμένοι από την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί.
Η εικόνα των εισόδων της πόλη μας , του παραλιακού μετώπου και όχι μόνο είναι απαράδεκτη, και οι επισκέπτες αντικρίζουν μια πόλη και ένα νησί παρατημένο στην τύχη του, από τους διοικούντες του δήμου Ρόδου.

Παντού επικρατεί ασυδοσία, η αυθαιρεσία γιγαντώνεται, και η δημοτική αρχή που άλλα υποσχέθηκε στο Ροδιακό λαό, παραμένει απλώς θεατής, χωρίς πρόταση και χωρίς την πολιτική βούληση που απαιτείται, για να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Πάντως από λόγια πάμε καλά και πανηγύρια από πράξεις τις αναμένουμε .Το νησί ζητά και απαιτεί σεβασμό .

0Shares