Scroll Top

Κοινωνικές αντιδράσεις, για το ¨λουκέτο¨ στα υποκαταστήματα της ΔΕΥΑΡ

DEYAR

Αντιδράσεις στους κατοίκους Αρχαγγέλου, Αφάντου, Κρεμαστής και Ιαλυσού, προκάλεσε η απόφαση του προέδρου της ΔΕΥΑΡ Σωτήρη Βαγανιού, να κλείσουν τα υποκαταστήματα της, που λειτουργούσαν στις εν λόγω δημοτικές κοινότητες.

Από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, κατ’ πλειοψηφία με εισήγηση του κ. Βαγιανού είναι   να βάλει «λουκέτο»  στα υποκαταστήματά της που λειτουργούσαν σε Αρχάγγελο, Αφάντου, Κρεμαστή και Ιαλυσό, και εξυπηρετούσαν και τους κατοίκους των διπλανών χωριών, που δεν αναγκαζόταν να μεταβούν στην πόλη της Ρόδου, για να πληρώσουν τον λογαριασμό κατανάλωσης νερού.

Επικαλούμενος την υποστελέχωση της ΔΕΥΑΡ, ο κ. Βαγιανός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να λάβει υπόψιν τις αντιδράσεις που υπάρχουν και την ταλαιπωρία που θα υφίστανται  οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι των τεσσάρων υποκαστημάτων, που θα πλέον θα εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της δημοτικής επιχείρησης.

 Με τον «Καλλικράτη», και στο πλαίσιο της συγχώνευσης των πέντε ΔΕΥΑ που λειτουργούσαν το 2010  στο νησί μας, αποφασίστηκε στον Αρχάγγελο, στην Ιαλυσό, στα Αφάντου και στην Κρεμαστή, να συνεχίσουν την λειτουργία τους τα γραφεία τους, ως υποκαταστήματα του κεντρικού καταστήματος της Ρόδου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 Όμως η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, προχωρά στο κλείσιμο των τεσσάρων υποκαστημάτων, σε μια περίοδο που το κεντρικό κράτος και οι φορείς τους,  κλείνουν ότι απέμεινε από υπηρεσίες στα χωριά μας.

 Οι τράπεζες έκλεισαν τα υποκαταστήματά τους, το ίδιο και τα ΕΛΤΑ. Όμως ο Δήμος αποτελεί την πιο οικεία αρχή για τους πολίτες και είναι αδιανόητο η ΔΕΥΑΡ, που είναι δημοτική επιχείρησή του, να αποψιλώνει από υπηρεσίες τις μεγάλες δημοτικές κοινότητες της Ρόδου, και να ταλαιπωρεί περισσότερο τους πολίτες

0Shares