Scroll Top

Το “κοινωνικό πρόσωπο” της ΔΕΗ. Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή στην Ρόδο.

ÄÅÇ ÁÈÇÍÁ ÊÅÍÔÑÉÊÏ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁ

O καρκινοπαθής είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι του σπιτιού του και λέει στο protothema.gr ότι του έκοψαν το ρεύμα γιατί δεν είχε να πληρώσει τους λογαριασμούς – «Με άφησαν στο έλεος του Θεού»

Του Βασίλη Γούλα

Κραυγή απόγνωσης από καρκινοπαθή στη Ρόδο, όπου η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα για ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 2.000 ευρώ. Ο Περικλής Πετρόπουλος, ο οποίος διατηρούσε στο Μανδράκι της Ρόδου εταιρεία που διοργάνωνε ημερήσιες κρουαζιέρες με τα πλοία που είχε, βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, ενώ αντιμετωπίζει και την ασθένεια πολλαπλούν μυέλωμα καρκίνος που χτυπά στα οστά και είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι του σπιτιού του.

Όπως ο ίδιος καταγγέλλει στο protothema.gr πριν από τέσσερις ημέρες του έκοψαν το ηλεκτρικό στο σπίτι γιατί δεν είχε να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τόσο του σπιτιού όσο και ενός μικρού μαγαζιού.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο που διαγνώστηκα με πολλαπλούν μυέλωμα σταμάτησα να εργάζομαι. Είχε προηγηθεί η καταστροφή του σκάφους μου από την μεγάλη κακοκαιρία του 2019 με το οποίο πραγματοποιούσα ημερήσιες κρουαζιέρες από το Μανδράκι. Πριν από τέσσερις ημέρες μου έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα. Μου έδωσαν και ένα πράσινο χαρτάκι ότι είναι κομμένο και με άφησαν στο έλεος του Θεού. Πήγε ο ανιψιός μου να κάνει ρύθμιση για να πληρώνω λίγα λίγα, αλλά επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση δεν τον άφησαν να πληρώσει και να μου επαναφέρουν το ρεύμα. Έκανα σε έναν άλλο γνωστό μου εξουσιοδότηση ο οποίος όταν έφθασε στη ΔΕΗ του είπαν ότι για να φέρουν το ρεύμα θα πρέπει να δώσει ένα ποσό περίπου 350 ευρώ μιας και υπάρχει ανεξόφλητος λογαριασμός και από ένα μικρό μαγαζί που το είχα νοικιάσει. Αλλά τα 350 ευρώ δεν έχω να τα δώσω και ο ανιψιός μου είχε κάποια λίγα χρήματα ώστε να τα έδινα για να μπω σε ρύθμιση για το χρέος του σπιτιού που είμαι κατάκοιτος».

karkinopathis_rodos

«Από άρχοντας, δεν έχω να φάω»

Ο 70χρονος άνδρας γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, όπως είπε στο protothema.gr αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήρθε στην Ελλάδα και πήγε στη Ρόδο, όπου άνοιξε σχολή καταδύσεων. «Είχα μια από τις καλύτερες σχολές στην Ευρώπη. Είχα 35 άτομα προσωπικό. Από άρχοντας που ήμουν, τώρα δεν έχω να φάω» λέει με σπασμένη φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

«Έχω ένα όφελος περίπου 2.000 ευρώ από τους λογαριασμούς σε σπίτι και στο μαγαζί. Δεν έχω όμως να δώσω την προκαταβολή που ζητάνε για να μπω σε ρύθμιση. Θα μπορούσα να δώσω τα χρήματα για να μπει σε ρύθμιση ο λογαριασμός του σπιτιού, αλλά δεν το επιτρέπουν από τη ΔΕΗ».

karkinopathis_rodos_1
Ο Περικλής Πετρόπουλος σε παλαιότερη φωτογραφία του. Μετά την ασθένειά του, είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι

Τι λέει ο ανιψιός του

Μιλώντας στο protothema.gr και ο ανιψιός του κ. Πετρόπουλου Αντώνης είπε ότι ενώ πήγε για να κάνει τη ρύθμιση για το σπίτι δεν τον άφησαν και γιατί δεν είχε αρχικά εξουσιοδότηση, αλλά γιατί έπρεπε να δώσει χρήματα που θα αφορούσαν και το μαγαζί. «Ο θείος μου είναι μόνος του κατάκοιτος. Η μητέρα μου ζει στην Αθήνα με την αναπηρική σύνταξη του πατέρα μου. Εγώ είμαι στη Ρόδο ως εποχικός και με κάτι λίγα χρήματα προσπάθησα να του κάνω ρύθμιση. Ρύθμιση για να έρθει και πάλι το ρεύμα σε έναν καρκινοπαθή, που δεν έχει ψυγείο για τα φαρμακά του αυτή τη στιγμή και ρεύμα για τη ζέστη».

protothema.gr

0Shares

Leave a comment