Scroll Top

Τα οικονομικά του δήμου άλλοθι της αναποτελεσματικότητας της δημοτικής αρχής

418418446_6509282452508626_6174029364488086359_n

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Με φόντο τα οικονομικά του Δήμου και τη διαχείριση που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο Αλέξανδρος Κολιάδης και οι συνεργάτες του, προβαίνουν σε κινήσεις εντυπωσιασμού και ρεβανσισμού. Από την αρχή της θητείας του ο κ. Κολιάδης έχει αναγάγει την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου σε μείζονος σημασία θέμα για το νησί μας, τονίζοντας πως η λήψη δανείου είναι μονόδρομος για την επιβίωσή και την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.
Ήδη ο ίδιος, και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κώστας Χαλκιάς ξεκίνησαν διερευνητικές επαφές με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για την λήψη δανείου ύψους 20 έως και 30 εκατ. ευρώ, που θα επιβαρύνει το Ροδιακό λαό για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, στην πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, έκανε γνωστό πως θα γίνει απογραφή από ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν ο έλεγχος θα αφορά και την οικονομική διαχείριση του ΔΟΠΑΡ, της ΔΕΡΜΑΕ και του ΠΡΟΤΟΥΡ, που ήταν πρόεδρος ο  κ. Κολιάδης μέχρι και την 15η Ιουνίου του 2023 που παραιτήθηκε από τις θέσεις αυτές. Μέχρι τότε ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής ψήφιζε  τις όποιες αποφάσεις λάμβανε το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή που αφορούσαν τα οικονομικά του δήμου Ρόδου.
Οι συνεχείς αναφορές στα οικονομικά του δήμου έχουν κουράσει το Ροδιακό λαό, που θα περίμενε από τον κ. Κολιάδη και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, να ασχοληθούν με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα με την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Άλλωστε είχε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια την προεκλογική περίοδο και σήμερα τίποτα από όλα αυτά δεν υλοποιείται, αντιθέτως τα προβλήματα γιγαντώνονται καθημερινά και οι δημότες είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο διοίκησης του δήμου Ρόδου και από την προσπάθεια μετάθεσης της όλης ευθύνης στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

0Shares