Scroll Top

Σφάλματα και απορίες δημιούργησαν οι νομικοί του κ. Κολιάδη σήμερα στην συνέντευξη τύπου για τις ενστάσεις των εκλογών.

koliadis

Σήμερα το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο κ. Κολιάδης σχετικά με τις ενστάσεις στον δήμο του κ. Καμπουράκη και την αντένσταση που έκανε ο ίδιος. Ωστόσο όταν ξεκίνησε στην αρχή να μιλάει ο κ.Γιώργος Μαυρομμάτης ανέφερε ότι” μετά την μεταπολίτευση του 1974 ήταν η πρώτη φορά που θεσπίστηκε όριο 43%. Πάντα ήταν το 50%.” Πρέπει να αναφέρουμε ότι μάλλον ο κ. Μαυρομάτης πιάστηκε αδιάβαστος . Να αναφέρουμε οτι το 2006 οι εκλογές διεξήχθησαν με όριο την πρώτη Κυριακή το 42%. Παραθέτουμε σχετικά

Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2006:το εκλογικό όριο του 42%.

*Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου 2006 διεξήχθησαν με εκλογικό σύστημα σχετικής πλειοψηφίας του 42%,έναντι του κλασικού, απόλυτα πλειο­ψηφικού σε δύο γύρους που ίσχυε μέχρι τότε. Όπως κάθε εκλογική μεταρρύθμιση, έτσι και η συγκεκριμένη θεωρείται ότι επηρεάζει τη συμπεριφορά πολιτικών, κομμάτων και ψηφοφόρων. Οι πιθανολογούμενες συνέπειες του νέου νόμου αφο­ρούντους συσχετισμούς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,την επιρροή του δικομματισμού και των κομμάτων της Αριστερός συνολικά, αλλά κα τον πολιτικό πλουραλισμό,τόσο σε επίπεδο πολιτικής προσφοράς όσο και σε επίπεδο πολιτικής ζήτησης.

Αυτό τι σημαίνει άραγε για την τοποθέτηση του κ. Μαυρομάτη ; Προφανώς τίθετε θέμα αξιοπιστίας απλά.

Σας δείχνουμε και κάποια αποτελέσματα από εναν δήμο στην Αθήνα .

Και κάτι ακόμα. Είναι ντροπιαστικό πολιτικά, να στερεί ο κ. Κολιάδης από δύο χωριά της Ρόδου, τα Λάερμα και την Πυλώνα, την Λαϊκή ετυμηγορία της κάλπης, απαξιώνοντας τους πολίτες, με την πολιτική απρέπεια και τα νομικά τερτίπια, να αφαιρέσει από τους νεοεκλεγέντες Προέδρους το δικαίωμα, να υπερασπιστούν την επιλογή του λαού, που τους εξέλεξε Προέδρους του.

0Shares