Scroll Top

Ρεβανσισμός από τη δημοτική αρχή για μερίδα αιρετών. Νέα ήθη μπήκαν στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

119203114_334258884591156_314244723104464169_n-682x1024

Τάσεις ρεβανσισμού διακρίνει τη δημοτική αρχή, η οποία όπως φαίνεται αναζητά τρόπους για να τιμωρήσει τους εκλεγμένους πρόεδρους και τοπικούς συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων, επειδή κατέβηκαν στις δημοτικές εκλογές με αντίπαλες παρατάξεις.
Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, κινήθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου, οι διαδικασίες για να κηρυχθούν έκπτωτοι και να εκπέσουν τους αξιώματός τους, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων, λόγω οφειλών προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ, ποσού που υπερβαίνει τα 300 ευρώ.
 Το παράδοξο είναι πως έκπτωτοι κηρύχθηκαν οι αιρετοί που εκλέχθηκαν με τις παρατάξεις «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ» και «ΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ», ενώ της δημοτικής αρχής «ΕΝΑ- ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟ», προστατεύτηκαν από τα πρωτοκλασάτα μέλη της.
Ο νόμος περί οφειλής αιρετών προς το Δήμο και τις επιχειρήσεις τους είναι σαφέστατος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου τηρώντας τον, προέβη στην αποστολή αποφάσεών της για την έκπτωση των αιρετών, με βάση τις σχετικές καταστάσεις που εστάλησαν από τις οικονομικές υπηρεσίες και τη ΔΕΥΑΡ.
 Συνολικά έχουν εκδοθεί 18 διαπιστωτικές πράξεις για την έκπτωση ισάριθμων αιρετών τοπικών συμβουλίων λόγω οφειλών, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η γενική γραμματέας του Δήμου Ρόδου  Άννα Παρασκευοπούλου με έγγραφο της προς τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων που κηρύχθηκαν έκπτωτοι, ζητά να σταματήσουν να συνεδριάζουν τα τοπικά συμβούλιά τους, και να μην λαμβάνονται αποφάσεις. Το ίδιο ισχύει και στα τοπικά συμβούλια που έκπτωτοι είναι μέλη του. Προφανώς η δημοτική αρχή, ξεχνά πως και τους αιρετούς των άλλων δημοτικών παρατάξεων τους εξέλεξε με την ψήφο του ο Ροδιακός λαός και η στάση που τηρεί είναι αντιδημοκρατική.
 Για τη δημοτική αρχή, το κράτος δικαίου φαίνεται πως είναι μια διφορούμενη έννοια καθώς λειτούργησε ακολουθώντας την τακτική «δύο μέτρα και δυο σταθμά». Τους δικούς της  αιρετούς που είχαν οφειλές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, φρόντισε μέσω του γραφείο δημάρχου, να τους ενημερώσει έναν- έναν προσωπικά και έσπευσαν να ρυθμίσουν ή να ξεπληρώσουν τα χρέη που είχαν, για να μην  κινηθεί εναντίον τους η διαδικασία και κηρυχθούν έκπτωτοι.
 Αντίθετα, οι «αντίπαλοί» της έτυχαν άλλης διαχείρισης, αφού ούτε καν έλαβαν γνώση της οφειλής που είχαν, αφού δεν τους εστάλησαν τα σχετικά ειδοποιητήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ.

Αν και μερίμνησαν για την ρύθμιση ή την αποπληρωμή των οφειλών τους, εξακολουθούν να είναι έκπτωτοι καθώς οι μεγαλοπαράγοντες της δημοτικής αρχής, προέδροι επιχειρήσεων αρνιούνται πεισματικά να τους επιδώσουν έγγραφο, χαρτί επί αποδείξει, στο οποίο θα αναφέρεται πως δεν είχαν γνώση της οφειλής τους, και το οποίο ζητά να προσκομίσουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου, για να επανεξέταση την υπόθεσή της.

0Shares