Scroll Top

Περίεργη σιγή ιχθύος για τα ¨γαλλικά” του Α.Κολιάδη

koliades

Του Γιώργου Πολυβώτη

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα. Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την σκιά της τελευταίας συνεδρίασης του που αμαυρώθηκε από τα “γαλλικά” που χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος Κολιάδης, όταν απευθυνόμενος στον τέως αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Σπανό του είπε “βγάλε τον σκασμο”. Μπορεί να ανακάλεσε την βαριά έκφραση που χρησιμοποίησε απαξιώνοντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως η απρέπεια στο πρόσωπο του κ.Σπανού άφησε πικρή γεύση σε όλη την τοπική κοινωνία μας, κυρίως για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο του νησιού μας. Στη θέση του κ. Σπανού στο μέλλον μπορεί να βρεθούν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τις απόψεις τους που δεν συνάδουν με αυτές της δημοτικής αρχής. Μάλιστα στη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζαννετούλης κατήγγειλε, ότι ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου Κώστας Θωμάς, του ζήτησε να αποχωρήσει από τα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Νότιας Ρόδου όταν τα επισκέφτηκε για προσωπικούς του λόγους.

Τα δείγματα γραφής μελών της δημοτικής αρχής τις πρώτες ημέρες της θητείας της προμηνύουν το τι θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Όμως αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η σιωπή ιχθύος που επέλεξαν να τηρήσουν για τον συμβάν με τον κ. Σπανό οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Μανδρακος και Ευάγγελος Κατσογριδάκης. Οι δύο λαλίστατοι υποστηρικτές του Αλέξανδρου Κολιάδη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, με την σιωπή τους επί τους θέματος έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν σε εκείνη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Κατσογριδάκης που πρώτη φορά ασχολείται με τα κοινά, προφανώς και δεν έχει την εμπειρία της παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο. Όμως, ο κ. Μανδρακός που διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για μια τετραετία και υπηρέτησε το θεσμό από την ύψιστη θέση του προέδρου όφειλε να τον υπερασπιστεί, γιατί τα όσα πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα για την τοπική κοινωνία συνέβησαν στην αίθουσα του.

0Shares