Scroll Top

Πήρε “προίκα” αλλά δεν την μέτρησε σωστά . Δείτε ποιος ….

rodosity

Του Παντελή Χατζηπέτρου

Κροκοδείλεια δάκρυα για τον έκπτωτο Βάιο Καλοπήτα, τον τέως αναπληρωτή Δημάρχου, αντιδήμαρχο μεσαιωνικής πόλης και πολεοδομικού σχεδιασμού, με το πλούσιο βιογραφικό και το ανύπαρκτο έργο, τις  πρώτες 100 ημέρες της θητείας της δημοτικής αρχής.
 Η αποκαθήλωση του πρωτοκλασάτου στελέχους της δημοτικής αρχής ήταν αναμενόμενη, γνώριζαν για την τύχη του οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ και η απόφαση του Δικαστηρίου επιβεβαίωσε απλώς, ότι ο κ. Καλοπήτας δεν παραιτήθηκε από τις εταιρείες που ήταν συνιδιοκτήτης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2022, ως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, για να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές. Το έπραξε τον Αύγουστο του 2023 και μέχρι τότε, οι εταιρείες του αναλάμβαναν από το Δήμο Ρόδου έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Ο κ. Καλοπήτας δεν δικαιούται να ομιλεί για ηθική, όταν ο ίδιος εξαπάτησε το Ροδιακό λαό και υφάρπαξε την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές, την ώρα που οι εταιρείες του συμμετείχαν σε διαγωνισμούς για να αναλάβουν έργα από το Δήμο της Ρόδου, γνωρίζοντας πως υπερβαίνει την νομοθεσία.

 Όπως ήταν αναμενόμενο, τα συντρόφια του, της δημοτικής πλειοψηφίας έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, πλέκοντας το εγκώμιό του, αν και οι σχέσεις που είχαν μαζί του όλο αυτό το διάστημα ήταν από τυπικές ως ψυχρές!

Μάλιστα κάνουν λόγο για σημαντικό και μετρήσιμο έργο από τον κ. Καλοπήτα, το οποίο προφανώς μόνο οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται και όχι ο Ροδιακός λαός. Το πρωτοκλασάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής παρά το γεγονός ότι μετά τις δημοτικές εκλογές βιαζόταν να αναλάβει τα καθήκοντα του, από την 01η Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 19η Απριλίου που εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου και κηρύχθηκε έκπτωτος, η μόνη παρουσία του στα κοινά του τόπου μας ήταν  μέσα από τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τις εκδηλώσεις που παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό.

 Ούτε σε κάποια από τις συνεντεύξεις του ξεδίπλωσε το όραμα και τους στόχους του, για τα έργα και τις παρεμβάσεις που προγραμμάτισε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Άλλωστε, για αυτό είχαν φροντίσει οι προκάτοχοί του, που άφησαν παρακαταθήκη σημαντικά και μετρήσιμα έργα να ολοκληρώσει η σημερινή δημοτική αρχή, και να τα οικειοποιηθεί, να κόψει την κορδέλα, όπως συνηθίζει να κάνει μέχρι σήμερα.

 Να υπενθυμίσουμε στον κ. Καλοπήτα, ποια σημαντικά για το νησί έργα βρήκε στα συρτάρια του γραφείου του στη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, την 01η Ιανουαρίου του 2024.

–       Την Προγραμματική Σύμβαση για την Μεσαιωνική Πόλη. Ένα όνειρο χρόνων έγινε πράξη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

–      Το έργο της  αποκατάστασης  και επαναλειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου, συνολικού προϋπολογισμού  17.235.000, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα ολοκληρωθεί  μέχρι το τέλος του 2025.

–      Το έργο της αποκατάστασης και αναβάθμισης λειτουργίας της Νέας Αγοράς με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ 

–      Το έργο της αποκατάστασης, εκσυγχρονισμού και επαναλειτουργίας των Δημοτικών Λουτρών (ΧΑΜΑΜ) , στη Μεσαιωνική Πόλη, προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας για την ιστορία της πόλης και του νησιού μας, που δρομολόγησε εξασφαλίζοντας την σχετική χρηματοδότηση η προηγούμενη δημοτική αρχή. Έργα που οι διαδικασίες τους για να ξεκινήσει η κατασκευή τους είναι χρονοβόρες, λόγω της εμπλοκής πολλών υπηρεσιών όπως του υπουργείου Πολιτισμού και των πολλαπλών αδειοδοτήσεων που απαιτούνται. 

 Είναι όμως έργα που οραματίστηκε και σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή, και θα είναι ίσως και αυτά που θα έχει να επιδείξει η σημερινή!

ΑπάντησηΑπάντηση σε όλουςΠροώθησηΠροσθήκη αντίδρασης
0Shares