Scroll Top

Να μια καλή απευθείας ανάθεση . Καθαρισμός παραλιών. Καλώς τα παιδιά στον ρυθμό των αναθέσεων.

10-logoi-na-episkefteite-tin-rodo-1024x614

Με χρονοκαθυστέρηση… στο Δήμο Ρόδου, θυμήθηκαν τις υποχρεώσεις τους  απέναντι στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας. Ανάμεσα σε αυτές, συγκαταλέγεται και ο καθαρισμός των παραλιών!
Προφανώς, η δημοτική αρχή δεν πήρε χαμπάρι πως η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου και οι μαζικές αφίξεις των τουριστών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Μάλιστα, εξαιτίας και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας, οι παραλίες εδώ και αρκετό καιρό κατακλύζονται από λουόμενους, που βλέποντας την απαράδεκτη εικόνα που αντικρίζουν με τα καλάμια, τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά, φεύγουν απογοητευμένοι. Η δημοτική αρχή που θα μεριμνούσε για όλα έγκαιρα, δεν φρόντισε ούτε τις τουαλέτες στις πολυσύχναστες παραλίες να ανοίξει, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του νησιού μας.
 Έστω και αργοπορημένα, το θέμα του καθαρισμού των παραλιών ως κατεπείγον, θα εγκριθεί στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, προκειμένου όπως αναφέρεται, ο Δήμος να παρέχει στους λουόμενους ασφαλείς και καθαρές ακτές.
Με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, η δημοτική αρχή επιλέγει την υλοποίηση του έργου καθαρισμού των παραλιών προϋπολογισμού 211.000 ευρώ. Αν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της όπως ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς, κατήγγειλαν την προηγούμενη δημοτική αρχή για «βιομηχανία» απευθείας αναθέσεων, τα ίδια,  επιλέγουν αυτή τη διαδικασία για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο καθαρισμός των παραλιών.

Μιας και γράφουμε για τις παραλίες απλά να υπενθυμίσουμε ότι ανήκουν στην ΕΤΑΔ και θα έπρεπε η συγκεκριμένη να ασχολούνταν με αυτές αφού καρπώνεται τα οικονομικά οφέλη όλων των παραλιών του νησιού . Και κάτι ακόμα η υπόθεση πρόσληψης των ναυαγοσώστων θα πρέπει να απασχολήσει από νωρίς τη δημοτική αρχή ; Η θα αφήσει αυτήν την διαδικασία στα Ελληνικά τουριστικά ακίνητα;

0Shares