Scroll Top

Με αυταρχικό τρόπο διοικείται ο δήμος Ρόδου

dimarxio

Με αυταρχικό τρόπο ασκεί διοίκηση στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης. Τα δείγματα γραφής για τον τρόπο που επέλεξε να διοικήσει είναι ορατά, από τις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Ο σεβασμός του ανώτατου συλλογικού οργάνου του νησιού μας και του θεσμού που εκπροσωπεί, είναι αδιαπραγμάτευτος. Όμως, υπάρχει σαφής υποβάθμισή του από τον κ. Κολιάδη, ο οποίος λειτουργεί στις συνεδριάσεις του αυταρχικά, δυναμιτίζοντας το κλίμα και επισκιάζοντας τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκο Κασάπη.
Ο ρόλος του Προέδρου είναι πολύ σημαντικός για τη διατήρηση της ομαλότητας και τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του σώματος σε θετικό κλίμα. Είναι ο θεματοφύλακας για την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του σεβασμού όλων των μελών του, είτε προέρχονται από την πλειοψηφία είτε από την μειοψηφία. Διευθύνει τη συζήτηση και παρεμβαίνει «πυροσβεστικά», προκειμένου οι συνεδριάσεις να διεξάγονται με ηπιότητα, χωρίς εντάσεις και «γαλλικά», που χρησιμοποίησε ο κ. Κολιάδης από πολύ νωρίς.
 Παρόλα αυτά, στις τρεις φορές που συνεδρίασε μέχρι σήμερα  το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κολιάδης, με αυταρχικό ύφος, φάνηκε ότι εκείνος διευθύνει τη συζήτηση, διακόπτει τους συμβούλους που θέλουν να τοποθετηθούν, τους αφαιρεί το λόγο, και δεν επιτρέπει σε όσους δεν επιθυμεί, να πάρουν το λόγο ή να δικαιολογήσουν τη θετική ή αρνητική ψήφο τους.
 Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός, ότι ο ίδιος ορίζεται εκπρόσωπος του Δήμου σε όλες τις γενικές συνελεύσεις των ανωνύμων εταιρειών που συμμετέχει, και είναι εκπρόσωπος σε επιτροπές παρακολούθησης συμβάσεων…
Μάλιστα, τα  μέλη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία προφανώς δεν εμπιστεύεται, περιορίζονται απλώς στο να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις τους, τουλάχιστον τα περισσότερα, αφού για όλα τα θέματα που τίθενται στο πλαίσιο της ενημέρωσης, απαντήσεις δίνει ο κ. Κολιάδης!

0Shares