Scroll Top

Καζαμίας για πολιτικούς και άλλους . Προβλέψεις 2024 με μπόλικο χιούμορ.

images

Κάθε χρονιά που έρχεται τα γεγονότα που συμβαίνουν, τόσο στην Ρόδο όσο και στον πλανήτη, ξεπερνάνε την πραγματικότητα και πολλές φορές μοιάζουν λες και είναι βγαλμένα από τα πιο περίργα κείμενα

Τόσο που ακόμη κι ένας Καζαμίας με προβλέψεις για το 2024 μπορεί να μοιάζει κάπως υπερβολικός, αλλά δεν είναι να βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ότι κάποια από τα παλαβά αυτά σενάρια δεν θα γίνουν πράξη. Ή τουλάχιστον, κάποια εξίσου τρελά που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει.

Ιανουάριος

Μπήκε με νέο δήμαρχο Κολιάδη που βρίσκεται στα κάρβουνα και περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Απολαμβάνει μια ημέρα εξωτική στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο καρουσέλ , στο καραμελόσπιτο. Προσπαθεί να μπει στο παγοδρόμιο αλλά δεν του κάνουν τα πέδιλα . Ο Συληδάκης(ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ) εξορίζεται στην Αλιμνιά και την άλλη φορά να έχει νούμερα για όλα τα μεγάλα παιδιά. Ο Καμπουράκης αποφασίζει να παρατήσει την δημαρχία και να προχωρήσει στις επόμενες ευρωβουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Το μαθαίνει ο Θανάσης Στάμος και ψέλνει τον Ακάθιστο ύμνο για τρεις ημέρες συνεχόμενες , προσπαθώντας να πείσει τον Αντώνη να αλλαξει γνώμη. Απο κοντα κρατάει το ίσο ο Αντώνης Αρφαράς. Πρώτη κίνηση του νέου δημάρχου η αδελφοποίηση της Ρόδου με την Χαμένη Ατλαντίδα. Προσκεκλημένος ο Κούγιας ο οποίος και θα τιμηθεί δεόντος.

Φεβρουάριος

Ξεκινούν επιτέλους τα έργα στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου. Ο Στέφανος Δράκος ξημεροβραδιάζεται μέσα στο κτήριο όπου του φέρνει καφέ για να παραμένει ξύπνιος ο Σταμάτης Μαργέλλος από το Ρόντα. Η Σαρρή τσακώνεται με τον Μαργέλλο γιατί ο καφές του πρώην αντιδημάρχου δεν είχε την σωστή ποσότητα ζάχαρης. Τα νέα γίνονται γρήγορα γνωστά και προσπαθεί να λύσει τις διαφορές τους ο Τζούλης προτείνοντας να φάνε μαζί προβατίνα στην Πολλωνιάτισα. Το καλοκαιράκι μύρισε και όλοι περιμένουν τα νέο pass από την κυβέρνηση .

Μάρτιος

Η Ρόδος γιορτάζει την 7η Μαρτίου. Στην εξέδρα για πρώτη φορά κάθονται δίπλα – δίπλα ο Παππάς με τον Κόνσολα αλλά δεν δέχονται να φωτογραφηθούν. Ο Υψηλάντης από κοντά κερδίζει από την κόντρα και τελικά κυκλοφορούν φωτογραφίες στο διαδίκτυο να κάνει χειροφίλημα στην Μίκα . Η Εφη Χαραλαμποπούλου ζητάει εξηγήσεις από τους βουλευτές και τους απειλεί με διαγραφή αν δεν τα βρουν. Στο ΠΑΣΟΚ ο Νικηφόρος Παπανικόλας εμφανίζει τάσεις να μπεί στην Ευρωβουλή . Ο Νικητιάδης δεν γουστάρει να του πάρουν τα πρωτεία και απειλεί τον Ανδρουλάκη ότι θα μονάσει στα Νικιά της Νισύρου κλείνοντας τα κινητά του. Αναβρασμός και στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του αποχωρούν για την Νέα Αριστερά και αφήνουν τον Αποστολίδη μόνο στην Νομαρχιακή να κλαίει με μαύρο δάκρυ.

Απρίλιος

Ξεκινούν οι τουρίστες να έρχονται στο νησί με το tourist pass από τις φωτιές του περασμένου έτους και οι ξενοδόχοι κλείνουν τα all inclusive γιατί το κόστος είναι πολύ ακριβό. Τα νέα τα μαθαίνει το Μαξίμου και επειδή δεν θέλει να κακοκαρδίσει τους ξενοδόχους βγάζει το ksenodoxospass με γερό μπαξίσι για να ισοφαρίσουν την ζημιά. Ο περιφερειάρχης προγραμματίζει μεγάλο συνέδριο για το Rhodes co lab , έρχονται Ινδοί τουρ οπερέιτορς αλλά φεύγουν άπραγοι διότι δεν βρέθηκε μεταφραστής για να καταλαβαίνουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Μάιος

Την συμμετοχή του στο survivor ανακοινώνει ο Γιώργος Ποκκιας. Βάζει όμως όρους στον Ατζούν να έχει μαζι του τον Κώστα Ταρασλιά και τον Τζέημς γιατί οι μοναξιές τον χαλάνε. Η προϊσταμένη κάστινγκ Μαριάνθη Σταμούλη τον κόβει λόγω κακής φυσικής κατάστασης και παίρνει μόνο τελικά τον Μπεκίρη . Την πάτησαν οι υπόλοιποι και του ρίχνουν ευθύνες. Βάζει μέσω τον Περιφερειάρχη αλλα μάταια . Ο Γιάννης Παππάς προσπαθεί και αυτός, όμως επειδή δήλωσε Ολυμπιακός δεν περνάει η μπογιά του στον Αλαφούζο.

Ιούνιος

Μπήκαμε στο καλοκαίρι. Οργανώνονται όλοι να μην την ξαναπατήσουμε με πυρκαγιές. Όμως λόγω κλιματικής αλλαγής ξεκινά χιονόπτωση στο νησί και οι τουρίστες δεν πιστεύουν αυτό που βλέπουν. Βγαίνει η προφητεία του Νοστράδαμου που μιλούσε για σμαραγδένιο νησί λευκού χρώματος . Γίνετε λιτανεία για να φύγει το κρύο και να επιστρέψει ο ήλιος . Μετα απο μια ημέρα τα πάντα αλλάζουν και επιστρέφει το χαμόγελο στα χείλη όλων των ροδίων. Ξεσπά σκάνδαλο παρακολουθήσεων με πρωταγωνιστές πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες γένους θηλυκού. Παράνομο ζευγάρι αποκαλύπτει γνωστή εφημερίδα και η υπόθεση συζητιέται παντού. Υπόνοιες ότι πολιτικός τα έχει με αθλήτρια μπορεί και να μην ισχύουν.

Ιούλιος

Δρομολογείται νέος τηλεοπτικός σταθμός για να επηρεάζει την κοινή γνώμη . Καλοκαιριάτικα πήραν φωτιά τα δημοσιογραφικά γραφεία να μάθουν ποιος ηγείται του νέου ξεκινήματος. Πληροφορίες μιλούν για Fund από την Αμερική και συγκεκριμένα από τη Νέα Υόρκη με χρήμα από τον John Catsimatides. Ο Νικητιάδης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ότι θα έχει δικό του μέσο να μιλά καθότι είναι κολλητός με τον billionaire. O Κλεάνθης Λοίζος αντιδρά και συναντάει στο Darwin τον Κλειδαρά πείθοντάς τον να μπει μέτοχος στο Cosmos tv . Η μάχη θα είναι σκληρή και χωρίς οίκτο. Στα καλά νέα φωτιές δεν έγιναν μιας και το σύστημα ψεκασμού μέσω δορυφόρου δούλεψε πραγματικά.

Αύγουστος

Και ήλθαμε στα μπάνια των Ελλήνων. Όπως είναι λογικό η Βουλή κλείνει και πάει διακοπές . Τι πιο σύνηθες δηλαδή. Στην Ρόδο εχουμε ρεκόρ αφίξεων όπου οι τουρίστες ξεπερνούν τις πεντακόσιες χιλιάδες ημερησίως. Υπάρχει όμως θέμα . Ο Γαδουράς στέρεψε και όλοι λένε το νερό νεράκι. Η κρίση ξεπερνιέται με γεωτρήσεις που ανακαλύπτονται από την εποχή Τσίκκη στην ΔΕΥΑΡ. Ο Βαγιανός σαν νέος πρόεδρος ζητά να μην χρησιμοποιηθούν για να μην πάρει τα εύσημα ο προηγούμενος . Τελικά αποφασίζεται να λειτουργήσουν για να μην κορακιάσουν οι τουρίστες . Η Ρόδος διεκδικεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2034.

Σεπτέμβριος

Τελείωσαν οι διακοπές ξεκινάν τα σχολεία. Πλήρης συντονισμός στις υπηρεσίες όλα βαίνουν καλώς . Ο Πετρίδης καυχιέται ότι όλα έγιναν υπό την προεδρία του στις σχολικές επιτροπές. Ο Καμπαστάνας αποφασίζει να γίνει πρόεδρος στον Αγιο Γεώργιο Μαλώνας και δημιουργεί βεντέτα ανάμεσα στα Μάσσαρι και στην Μαλώνα. Στον Αρχάγγελο ο Διμέλης εκδίδει τα απομνημονεύματα του σαν πρόεδρος του χωριού και ζητα την στήριξη Παππουρά . Στα Αφάντου ο Σπανός προχωρά στην δημιουργία οικονομικού επιτελείου Αφάντου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής εξωθεσμικά.

Οκτώβριος

Στην Ρόδο αιφνιδιαστηκά ο Στέφανος Κασσελάκης. Ζητά να αλλάξει όλη την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ . Αποφασίζουν οι διαφωνούντες να ζητήσουν από τον Πολάκη να μπει στην μέση σαν διαπραγματευτής και να κρατηθεί το πάλε ποτέ κραταιό τοπικό σύστημα. Επιστρέφει ο Γάκης στο κόμμα και ζητά να αναλάβει ρόλο συντονιστή σε θέματα τουρισμού. Ο Τακης Μιχαηλίδης ταξιδεύει για Γκότλαντ ζητώντας να μπει ξανά η Ρόδος στα Island games. Γινετε δεκτός με πυροτεχνήματα και μπόλικη σουηδική σούμα . Το Νεοελληνικό μουσείο παρουσιάζει ενα διαφορετικό πρόγραμμα με την παρουσία θεατρικών οχι με παρουσία ανθρώπων αλλα με παγώνια εκπαιδευμένα από το Ροδίνι.

Νοέμβριος

Η ακρίβεια παρουσιάζεται στην χωρά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα . Η περιφέρεια ανακοινώνει πρόγραμμα στήριξης των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου. PNAIPASS θα λέγεται και θα περιλαμβάνει μερίδες φαγητού για όλους. Από το ολότελα καλή και η Παναγιώτενα που λεεί ο θυμόσοφος λαός μας. Ο Μαρτίνης αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος στην περιφέρεια άμμισθος και οργανώνει τα σχέδια του. Μαζί του παίρνει την Ρένα Βενιανάκη για να του γράφει τους λόγους του όταν και όποτε χρειαστεί. Όσον αφορα τις παλιές κακές εποχές με τις κόντρες μέσω ραδιοφώνου, αυτές διεγράφησαν με παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεκέμβριος

Ακόμα ενας χρόνος ετοιμάζεται να τελειώσει και να μπούμε στο 2025. Το δίσεκτο δεν έφερε και τόσα προβλήματα όσα περίμεναν οι ειδικοί. Στο τέλος όμως είχαμε μια περίεργη στιγμή. Ο Μαδρακός ανακοινώνει την επιστροφή του στην Αρχή Οργάνωσης και αφήνει σύξυλο τον Ζανετούλη. Ο Γερονικόλας τον δέχεται αλλά να κάνει μετάνοιες πρώτα στην εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου και να γράψει εκατό φορές δεν θα απαρνηθώ άλλη φορά. Ο Σαρικάς παίρνει εισιτήριο διαρκείας του Ολυμπιακού και μεταναστεύει στον Πειραια για να βλέπει τα παιχνίδια . Ο Πότσος αναλαμβάνει να οδηγήσει το τοπικό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές πάνω από το 8 % και ζητά να κατέβει για τα Χριστούγεννα ο Κουτσούμπας στην Ρόδο για να κάνει τον Αγιο Βασίλη. Αλλά αυτοί είστε .

Χρονια πολλά σε όλους και ελπίζουμε να δεχτείτε τις …προφητείες μας

Γιάννης Κουμέντος

0Shares