Scroll Top

Η κοντή μνήμη του Αλεξανδρου Κολιάδη και τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου.

alex

Αποψη του Γιώργου Πολυβώτη

Σε καταγγελίες για τα οικονομικά του Δήμου Ρόδου των οργανισμών και των επιχειρήσεών του, προέβη για ακόμη μια φορά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης. Η εμμονή του προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τις θέσεις που κατείχε στη δημοτική αρχή μέχρι και τις 15 Ιουνίου που ήταν πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ αλλά και μέλος της Οικονομικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ.

Μεχρι και τότε, ψήφιζε τους οικονομικούς προϋπολογισμούς, τους απολογισμούς  και ισολογισμούς των προηγούμενων οικονομικών ετών που κατατίθεντο προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο και την Οικονομική επιτροπή. Ο κ.Κολιαδης ως πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και του ΔΟΠΑΡ για περισσότερα από δύο χρόνια είχε την ευθύνη της  οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας τους.

Μπορει να χρησιμοποίησε τη ΔΕΡΜΑΕ και το ΔΟΠΑΡ ως εφαλτήριο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών του φιλοδοξιών μοιράζοντας κατά το δοκούν χρήματα και επιχορηγήσεις σε συλλόγους και αθλητικά σωματεία, για να αναπτύξει σχέσεις εξάρτησης του ίδιου, τις οποίες εξαργύρωσε, κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, όμως δεν μπορεί να αποποιείται των δικών του ευθυνών, όταν αφήνει υπονοούμενα για την οικονομική διαχείριση τους. Προανήγγειλε την ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές των διαχειριστικών ελέγχων στα οικονομικά των Δήμου των οργανισμών και των επιχειρήσεων τους, προφανώς έχοντας επιλεκτική μνήμη, αφού και ο ίδιος υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Προφανώς, ο κ.Κολιάδης αναζητά τα δικά του πυροτεχνήματα για να καλύψει την απειρία των στελεχών της παράταξης, στην υλοποίηση έργου που θα φανεί από τους πρώτους μήνες της ανάληψης των καθηκόντων τους, αν τελικά δεν γίνει αποδεκτή η ένσταση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Ο κ.Κολιάδης επιχειρεί να φορτώσει από τώρα όλα τα δεινά στα στελέχη της νυν δημοτικής αρχής.

Προφανώς, η μνήμη του είναι επιλεκτική, και ξεχνά ότι από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, δεν ήρθε η καταστροφή στο Δήμο Ρόδου στο ΔΟΠΑΡ και στη ΔΕΡΜΑΕ.

0Shares