Scroll Top

Εκλογές 2023 Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και Δήμος Ρόδου. Προϋποθέσεις για την εκλογή περιφερειάρχη και Δημάρχου. Η μάχη των μαχών.

dimotikes-ekloges

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΕΝΤΟΣ

Έντεκα μέρες πριν τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ενδιαφέρον των ροδίων πολιτών στρέφεται κατά κύριο λόγο στην εκλογή δημάρχου.

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απλά όλοι περιμένουν να δουν που θα τερματίσει το άλογο που λέγεται Γιώργος Χατζημάρκος . Οι πιο απαισιόδοξοι μιλούν για 58% οι υπεραισιόδοξοι για 65% και οι λογικοί γύρω στο 60%, Η μάχη είναι μεταξύ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων είναι μεγάλη.

  Οι αντίπαλοι του Παπανικόλας , Καραγιάννη και Αγγέλου θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Η δυναμικότητα των περιφερειακών συμβούλων που έχουν δείξει όλοι, πραγματικά είναι κάτι το εντυπωσιακό. Προσπαθούν να παλέψουν ειδικά στην επαρχία Ρόδου να πάρουν τους περισσότερους σταυρούς για να βγουν στο περιφερειακό συμβούλιο.

 Έχουν επιστρατεύσει ότι μέσο διαθέτουν για να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα ιδιαίτερα το νέο αίμα που έχει βάλει στο ψηφοδέλτιο του ο Γώργος Χατζημάρκος. Οι παλιοί έχουν τον τρόπο τους γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια της πολιτικής και ευελπιστούν να ξαναβγούν . Σίγουρα θα γίνει μάχη και θα είναι μέχρι  τον τελευταίο σταυρό πολύ δυνατή.


Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στον δήμο τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά . Τέσσερις παρατάξεις με πολλούς υποψηφίους που ξεπερνάει το νούμερο τα 1200 άτομα . Εδώ καλούνται οι πολίτες να βρουν τους επόμενους δημοτικούς συμβούλους που θα παλέψουν για την καλύτερη ποιότητα ζωής στο νησί μας.

Ο νυν δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης εμφανίζεται το φαβορί για την πρώτη θέση . Με αυτοδιοικητικούς που γνωρίζουν καλά να κάνουν εκλογές , με κόσμο μαζί τους και φυσικά έχουν τον τίτλο των ψηφοσυλλεκτων οι πιθανότητες της πρωτιάς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τα τρολ του διαδικτύου ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Με ύβρεις όπως οι  χούλιγκανς κάποιοι θέλησαν να κάνουν την πολιτική τους και να εκπονήσουν «σχέδιο δολοφονίας» της προσωπικότητας του Αντώνη Καμπουράκη. Τελικά μάλλον έβαλαν αυτογκόλ. Και οι πολίτες δεν θα τους το συγχωρήσουν.

Ο φέρελπις Αλέξανδρος Κολιάδης εμφανίζει  δυναμική ατομικά αλλά το ψηφοδέλτιο του έχει ψηφοσυλλεκτικές ελλείψεις .

Ο ίδιος πήρε την απόφαση να κατέβει για δήμαρχος μετά από παραινέσεις διαφόρων αυτοδιοικητικών και άσπονδων φίλων του νυν δημάρχου  και φίλων του Κολιάδη,  ελπίζοντας με την προσωπική πολιτική που έκανε μέσω των τριών προβεβλημένων θέσεων που κατείχε στον δήμο να κάνει την έκπληξη. Οι πολιτικές που έκανε εξυπηρετούσαν τελικά την κρυφή επιθυμία του να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Αν θα τα καταφέρει να βγει νικητής μέσα από αυτό το σχέδιο που εκπόνησε θα φανεί στην κάλπη .  

Ο Νίκος Γερονικόλας που δημιουργήθηκε η παράταξή του από τους αντιρρησίες στην επιλογή Διακοσταματίου , στην περιβόητη διαδικασία επιλογής αρχηγού πριν μερικούς μήνες με αντίπαλο τότε  τον Μανόλη Σαββή, εκμεταλλεύτηκε την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε έναν τρίτο πόλο θεωρώντας ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει την δημαρχία  μπολιάζοντας το ψηφοδέλτιο του με άτομα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος η σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια Τάκης Πότσος ο συνήθης ύποπτος στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΚΕ.

Η παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερο διεκδικεί θέση επιτροπείας των δημοτικών πεπραγμένων.


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ?

Αυτή η ερώτηση θα απαντηθεί στις 8 Οκτωβρίου. Το πραγματικό και αλάνθαστο γκάλοπ,  γιατί με δαύτα εμπουκώσαμε . Οι εντυπώσεις να κερδηθούν και η αλήθεια ας πάει στα σκουπίδια . Όπου τελικά εκεί θα καταλήξουν οι δήθεν σοβαρές δημοσκοπήσεις από …ιστοσελίδες που αγνοούν την πραγματική έννοια της δημοσκόπησης . Ότι βγάλει το τσουκάλι φτάνει να εξυπηρετεί τις διαθέσεις του εκδότη ανάλογα σε πια παράταξη προσαρμόζεται και με προσωπικό όφελος.

Κοντά τα Σάββατα κοντά και οι Κυριακές , εκεί τα ψέματα τελειώνουν με την ελπίδα η επόμενη ημέρα να βρει τους ροδίτες μονιασμένους , αν και αυτό το βλέπω λίγο δύσκολο.

Αυτές οι εκλογές χαρακτηρίζονται οι πιο τοξικές των τελευταίων τριάντα ετών.

Γιάννης Γ. Κουμέντος πολίτης στο Νότιο Αιγαίο που ζει στο σμαράγδι της Μεσογείου στην Ρόδο μας.

0Shares