Scroll Top

“Αυτοτραμαύτισε” το θεσμικό του ρόλο ο Κυριάκος Κασαπης

876543

Του Παντελή Χατζηπέτρου

«Χαστούκι» κατά του θεσμού του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, από τον Κυριακό  Κασάπη, ο οποίος αν και βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, «αυτοτραυμάτισε» τον θεσμικό του ρόλο.
 Χωρίς ίχνος σεβασμού και τιμής απέναντι στο θεσμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κασάπης με την γκάφα ολκής που προέβη, αμαύρωσε το αξίωμα που κατέχει, εξαπολύοντας απρεπείς χαρακτηρισμούς εναντίον του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Διαχρονικά, το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου είναι διαπαραταξιακό και ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας εκλέγονται ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, αφού ο θεσμικός του ρόλος, όπως προέβλεψε και ο νομοθέτης είναι να εφαρμόζει την ισονομία, την ισότιμα και την ισοπολιτεία σε όλες τις παρατάξεις που εκλέγονται στο ανώτατο συλλογικό όργανο του νησιού μας. Μάλιστα το αξίωμα του προέδρου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι τιμητική και είθισται, το πρόσωπο που εκλέγεται σε αυτή την θέση, να υπηρετεί και να προστατεύει το θεσμικό ρόλο του.
  Εν προκειμένω, ο  Κυριάκος Κασάπης, από τον θεσμικό ρόλο του προέδρου, υπερέβη τα εσκαμμένα, υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα, διχάζοντας και τοποθετώντας διαχωριστικές γραμμές στο δημοτικό συμβούλιο, λειτουργώντας αντιδημοκρατικά και με ασέβεια, υπερβαίνοντας το αξίωμα που κατέχει.
 Η προσβλητική και ειρωνική απάντησή του προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν συνάδει με τα ήθη του Ροδιακού λαού που θα περίμενε από τον κ. Κασάπη προασπίζοντας τον ρόλο του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Προφανώς, ως μέλος της δημοτικής αρχής που είναι, και κατ’ υπόδειξη του περισπούδαστου γραφείου τύπου της, εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, που όπως αποδείχτηκε ορθά τέθηκε για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, και τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει κατά την συνεδρίασή του την προσεχή Παρασκευή, για να μην τύχουν καμίας αμφισβήτησης. Όμως, είναι ανεπίτρεπτο ο κ. Κασάπης να επιτίθεται με τέτοιο μένος, σε επικεφαλής αντίπαλης δημοτικής παράταξης χρησιμοποιώντας απρεπείς  και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
 Ο κ. Κασάπης, που προέρχεται και από τον χώρο της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στενός συνεργάτης του πρώην βουλευτή και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς  Δημήτρη Γάκη, που στήριξε την υποψηφιότητά του με τον Αλέξανδρο Κολιάδη, εισάγει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου μας που δεν συνάδουν με τον κομματικό χώρο που υποτίθεται πως υπηρετεί, ούτε τον πολιτικό πολιτισμό!

0Shares