Scroll Top

Ανακατασκευή Κλειστό Καλλιθέας . Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Kalithea-Arena-1

Με πυροτεχνήματα ο Αλέξανδρος Κολιάδης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζον θέμα που προέκυψε με το θεσμικό ατόπημα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκου Κασάπη, την έκπτωση του  τέως αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου, Βάιου Καλοπήτα, και τον ρεβανσισμό στους αιρετούς αντίπαλων παρατάξεων.
Ο κ. Κολιάδης πανηγυρίζει που η ομάδα Κολοσσός Η Ηotels, με την επέκταση του γηπέδου και την αύξηση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας,  θα αποκτήσει γήπεδο αντάξιο της πορείας της, και η Ρόδος θα μπορεί να φιλοξενεί επίσημες ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις. Είναι η εξόφληση ενός ακόμα προεκλογικού γραμματίου και η εξαγγελία κούφιων υποσχέσεων, που θα παραμείνουν στα χαρτιά.
Συνήθως η εξαγγελία ενός έργου, συνοδεύεται με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του, την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων  και την σύνταξη των σχετικών μελετών. Εν προκειμένω, η επέκταση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας είναι λόγια του αέρα, αφού ούτε μελέτες υπάρχουν, ούτε σχεδιασμός, ούτε χρηματοδότηση ούτε και χρονοδιάγραμμα.
Να υπενθυμίσουμε πως το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλιθέας σχεδιάστηκε από τον πρώην δήμαρχο  Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη, κόστισε σχεδόν οχτώ εκατομμύρια ευρώ και χρειάστηκε εφτά χρόνια για να ολοκληρωθεί αφού τα εγκαίνια του έγιναν το 2014, τέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου στο νησί μας. 
 Όμως επειδή ο κ. Κολιάδης διαθέτει κατά το δοκούν ασθενή και επιλεκτική μνήμη, να του υπενθυμίσουμε πως το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλιθέας παραχωρήθηκε και το διαχειριζόταν η ΔΕΡΜΑΕ την περίοδο της θητείας του, δηλαδή μέχρι και την 15η Ιουνίου του 2023. Γιατί δεν φρόντιζε με τα ταμεία που διαχειριζόταν εκείνη την περίοδο, να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την επέκταση του γηπέδου και της αύξησης της χωρητικότητάς του, αφού η ομάδα αγωνιζόταν, όπως και τώρα, στην Α1 Εθνική Κατηγορία καλαθοσφαίρισης και  οι απαιτήσεις αλλά και οι υποχρεώσεις της ήταν οι ίδιες.
 Αναπάντητο παραμένει ακόμα και το ερώτημα  για τις ενέργειες που ο
ίδιος δεν έπραξε ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και της ΔΕΡΜΑΕ,
όσον αφορά την τοποθέτηση συστημάτων πυρανίχνευσης,
πυρασφάλειας και πόρτας ασφαλείας στο Κλειστό Γυμναστήριο της
Καλλιθέας, όπως προβλέπει η νομοθεσία για την ασφαλή λειτουργία, με αποτέλεσμα να εκτεθεί το νησί μας  και να διακινδυνεύσει να τιναχθεί στον «αέρα» η διοργάνωση των αγώνων μπάσκετ στο πλαίσιο του «Nick Galis International Tournament» τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Είναι θεμιτό ο κ. Κολιάδης να θέλει να πάρει την δόξα από τους φιλάθλους  της Ρόδου, από τους οπαδούς της ομάδας μπάσκετ του Κολοσσού H Hotels, όμως και τα ερωτήματα για τις παραλείψεις του, παραμένουν αναπάντητα!

Αν καταφέρει να βρει τρόπο για την επέκταση των κερκίδων και την λειτουργία του Παλαί για τη νέα χρονιά θα είναι πραγματικά ενα …θαύμα . Απλά υπενθυμίζω πως όταν έγινε η ανακατασκευή του Βενετοκλείου με την συνεργασία του τότε Υπουργού αείμνηστου Αριστοτέλη Παυλίδη το κλειστό πέρασαν αρκετοί μήνες για να παραδοθεί σε χρήση και οι συνθήκες έστω για μια απευθείας ανάθεση ήταν πολύ διαφορετικές σε σχέση με τις τωρινές.

Και να μην ξεχνάμε όπως λέει η νυν δημοτική αρχή. Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν άρα πόθεν έσχες τα χρήματα για την ανακατασκευή του; Μόνον η ΠΝΑι μπορεί και πάλι κάτω από προϋποθέσεις . Ωστόσο το να παίξει Ευρώπη ο Κολοσσός εκεί θεωρώ δύσκολο να συμβεί αυτό . Ίδωμεν ….

0Shares