Scroll Top

Απίστευτο και όμως Ροδιακόν. Στα 82.000 ευρώ το ενοίκιο σε καντίνα στο λιμανάκι Κολυμπίων . Η λογική πήγε περίπατο.

109564723_709683479595031_2775966758050937430_n

Στα ύψη χτυπήθηκε καντίνα στην Ρόδο η οποία μετά τον πλειστηριασμό της βρέθηκε να έχει ενοίκιο 82.000 ευρώ. Απίστευτο και όμως Ροδιακόν. Προχτές λοιπόν το απόγευμα ήταν η ώρα να γίνει ο πλειστηριασμός καντίνας στην περιοχή λιμανάκι στα Κολύμπια. Κλήθηκαν οι επιχειρηματίες να δώσουν τις προσφορές τους και τελικά η αξία της πενταπλασιάστηκε. Είναι απορίας άξιον πως έφτασε σε αυτό το δυσθεώρητο νούμερο το ενοίκιο το οποίο θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια . Ο επιχειρηματίας που τελικά την κέρδισε αμφιβάλω αν θα μπορέσει να καλύψει τα έξοδα του και να φτάσει σε σημείο να βγάλει και κέρδος. Για αυτή την τιμή φυσικά ο δήμος δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί ο καθένας ΄χει το δικαίωμα ανάλογα με το βαλάντιο του να την ” χτυπήσει” και να φτάσει το ενοίκιο όπου νομίζει εκείνος ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ωστόσο εδώ μπαίνει το ερώτημα αν τελικά θα έπρεπε να υπάρχει όριο για να μην ξεφεύγει η κατάσταση και να είναι λογικό το κόστος. Φυσικά ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να ανεβάσει την προσφορά του αλλά …..Σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ή όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν συμβεί στο παρελθόν θα μένουν τα χρέη και η δημοτική αρχή θα ψάχνει να βρει τα ενοίκια της ; Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες γράφουμε με κάθε επιφύλαξη στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε κάποια θέματα όσον άφορα την νομιμότητα να πάρει μέρος στον πλειστηριασμό αλλά τηλεφωνικός με την εφορία δόθηκε το πράσινο να μπει και τελικά να εκτιναχτεί η τιμή της καντίνας στα ύψη. Δηλαδή αν όντως ισχύει η πληροφορία την οποία θα διερευνήσουμε η επιτροπή κακώς έδωσε το δικαίωμα στον ένα εκ των δυο επιχειρηματιών να λάβει μέρος και τελικά .

Η ουσία είναι οτι αυτα τα νούμερα στην εποχή του κορωνοιού είναι τουλάχιστον παράλογα να συμβαίνουν γιατί προκαλούν πρώτιστα το δημόσιο αίσθημα και κατά δεύτερον θεωρείται ανέφικτη η πληρωμή τους ακόμα και χρυσό να πουλάς. Οχι σνατουιτς και αναψυκτικά με τουρίστες που ειδικά φέτος το βλέπουμε μόνο με τα κιάλια . Αλλά τι να πούμε εμείς και τι  να γράψουμε οι φωστήρες τα ξέρουν όλα . Καλά ξεμπερδέματα . Αλήθεια ο δήμαρχος είχε ενημέρωση για όσα συνέβησαν;

Να πούμε ακόμα πως πόστο ομπρελών στο πρασονησι χτυπήθηκε 56.000 το ενα και 40.000 ευρω το άλλο . Έλεος

0Shares

Leave a comment