Scroll Top

Από τους 212 βαριά νοσηλευόμενους με Covid 19 στο Ισραήλ οι 140 ή 66% είναι εμβολιασμένοι με Pfizer… και το σχέδιο «Πράσινη τάξη»

4692641774dd76eb19a4029c2e5937a8_XL

Προβληματισμός, τουλάχιστον προβληματισμός, επικρατεί στο Ισραήλ το οποίο ξεκίνησε πρώτο διεθνώς την 3η δόση εμβολίων.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι σε σύνολο 212 νοσούντων, που βρίσκονται στο νοσοκομείο οι 140 ή 66% του συνόλου των ασθενών με covid 19 είναι εμβολιασμένοι πλήρως με εμβόλια της Pfizer.
Οι πολίτες είναι μπερδεμένοι.
Το Ισραήλ έχει καταφέρει να εμβολιάσει σε ποσοστό άνω του 80% όσους είναι ηλικίας 60 ετών και άνω ενώ ήδη 45.000 Ισραηλινοί άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με 3 δόσεις έως τώρα.
Το Ισραήλ ήταν το πρώτο κράτος διεθνώς που κοινοποίησε το εξής, τα εμβόλια όπως της Pfizer μετά από 6 μήνες αρχίζουν να εξασθενούν, μειώνοντας την ανοσία από 92% σε 39%
Για τον λόγο αυτό και χωρίς να περιμένει το FDA την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ξεκίνησε την 3η δόση εμβολιασμού.
Η νοσηρότητα αργά αλλά σταθερά αυξάνεται και ο στόχος της 3ης δόσης είναι να επιβραδυνθεί αυτή η κατάσταση.
Όμως σε σύνολο 212 νοσούντων, όσοι βρίσκονται δηλαδή στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα στο Ισραήλ στις 2 Αυγούστου 2021… το 66% αυτών ή 140 άτομα ήταν πλήρως εμβολιασμένα και το 33% ή 72 άτομα μερικώς εμβολιασμένα ή ανεμβολίαστα.
Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι οι διασωληνωμένοι ήταν 42 από 20 πριν λίγο καιρό ενώ καθημερινά καταγράφονται από 2.000 έως 2.200 κρούσματα.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό σχεδόν το 51% με 52% των νέων κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι.

Η νοσηρότητα δεν επιβραδύνεται

Η νοσηρότητα στο Ισραήλ δεν επιβραδύνεται, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Ν. Ash.
Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 212, σημειώνοντας αύξηση 11 ατόμων σε 12 ώρες και σχεδόν 60 από τις 29 Ιουλίου 2021.
«Το ποσοστό των θετικών tests έχει ξεπεράσει το 3% και δεν βλέπουμε επιβράδυνση της νοσηρότητας»
Επιπλέον, το ποσοστό αναπαραγωγής, ή R – που μετρά πόσα άτομα μολύνει κάθε φορέας του covid 19 κατά μέσο όρο – έχει αρχίσει να αυξάνεται ξανά, φτάνοντας το 1,38 από 1,33.
Όταν το ποσοστό R είναι υψηλότερο από ένα, η νοσηρότητα αυξάνεται.
Επιπλέον, τρία άτομα υπέκυψαν από τον Covid 19 ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών για τον Ιούλιο σε 47 όταν τον Ιούνιο του 2021 οι νεκροί ήταν 8.

Εμβολιασμός κάθε έτος

Κατά τους ισραηλινούς επιστήμονες «ελπίζουμε πραγματικά ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε έξι μήνες.
Μπορεί να πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο, όπως η γρίπη».
Στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Ιανουάριο 2021, το Ισραήλ έφτασε τους 1.200 ασθενείς, προκαλώντας πρωτοφανή επιβάρυνση στο σύστημα υγείας.

Τι θα κάνουν με τα σχολεία; – Πράσινη τάξη

Το σχέδιο, που ονομάστηκε «Πράσινη τάξη» «Green classroom» στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στα σχολεία στο Ισραήλ.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση εκτεταμένων tests για μαθητές που θα έχουν φυσική παρουσία στα σχολεία ενώ η καραντίνα θα αποτελεί έσχατη λύση μόνο σε σοβαρά κρούσματα.
Η ομάδα της Sheba με επικεφαλής τον Δρ Gili Regev-Yochay, διευθυντή της Μονάδας Επιδημιολογίας Λοιμωδών Νοσημάτων-πρότεινε τη διεξαγωγή μαζικών εξετάσεων για τον έλεγχο της παρουσίας αντισωμάτων στα παιδιά.
Η επιχείρηση θα στοχεύσει σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την έκτη τάξη, καθώς τα παιδιά δεν είναι επιλέξιμα για εμβολιασμό.
Όλοι οι μαθητές που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει – και επομένως παρουσιάζουν αντισώματα – θα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο ακόμη και αν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μετά από αρνητικό test covid 19.
Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε tests καθημερινά για επτά ημέρες για να ανιχνεύσουν έγκαιρα νέα κρούσματα.
Τα παιδιά που είναι θετικά στον ιό θα πρέπει να απομονωθούν.
Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι υγείας και εκπαίδευσης διαφωνούν για το πώς να εγγυηθούν μια κανονική σχολική χρονιά για τα παιδιά του Ισραήλ.
Το κύριο σημείο διαφωνίας ήταν η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας του Ισραήλ να ξεκινήσει ένα ειδικό περίγραμμα καραντίνας για το εκπαιδευτικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο μαθητές και εκπαιδευτικοί που έρχονται σε επαφή με επαληθευμένα περιστατικά θα μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις μετά από 48 ώρες και εφόσον έχουν αρνητικό τεστ PCR.
Ωστόσο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Ν. Ash απέρριψε την ιδέα, υποδηλώνοντας ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των εστιών και της νοσηρότητας.

www.bankingnews.gr

0Shares

Comments (3)

Certains logiciels détectent les informations d’enregistrement d’écran et ne peuvent pas prendre de capture d’écran du téléphone mobile. Dans ce cas, vous pouvez utiliser la surveillance à distance pour afficher le contenu de l’écran d’un autre téléphone mobile.

MyCellSpy est une application puissante pour la surveillance à distance en temps réel des téléphones Android. https://www.mycellspy.com/fr/tutorials/how-to-install-spy-app-to-track-someone-phone-for-free/

Wow, fantastic blog structure! How long have you been running a blog for?
you made running a blog look easy. The entire look of your website is great,
as smartly as the content! You can see similar here sklep

Leave a comment