Scroll Top

Από τα Σφαγεία της Ρόδου, άστεγοι στην Ομόνοια χωρίς μέλλον και ελπίδα

prosfiges-omonoia-2

Περιφερόμενοι και άστεγοι στην πλατεία Ομονοίας κατέληξαν το μεσημέρι της Πέμπτης τουλάχιστον 40 με 50 πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, που απομακρύνθηκαν με αστυνομική επέμβαση από τα Σφαγεία της Ρόδου την Τρίτη.

Μια εξαμελής οικογένεια Παλαιστινίων, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, μεταξύ τους τρία ανήλικα παιδιά, είχαν μόλις φτάσει στην Ομόνοια την Πέμπτη και αναζητούσαν τρόπο να μεταφερθούν στο σταθμό Λαρίσης και από κει στη δομή στη Μαλακάσα, όπου είχαν γνωστούς, για να περάσουν το βράδυ. Οι αποσκευές χωρούσαν μετά βίας στο πορτ-μπαγκάζ και στο πίσω κάθισμα στο ταξί, ενώ λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ένας θα πήγαινε με το ταξί και οι υπόλοιποι έπρεπε να βρουν λεωφορείο.

Άλλοι περίμεναν για ώρα πάνω στην πλατεία τους δικούς τους, που είχαν πάει να αναζητήσουν τρόπους για να δουν τι θα κάνουν από δω και πέρα, ενώ άλλοι είχαν ήδη αναχωρήσει για να βρουν άτυπα κάπου να μείνουν σε δομές της Αττικής, σε αυτοσχέδιες σκηνές τοποθετημένες σε κοινόχρηστους χώρους, όπως έκαναν άλλοι εκατοντάδες από το καλοκαίρι και μετά.

Περίπου 130 πρόσφυγες που έμεναν στα Σφαγεία της Ρόδου αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το χώρο ύστερα από αστυνομική παρέμβαση μετά από μήνυση του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη. Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω για να καταγραφούν και στη συνέχεια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα οδηγούνταν σε δομές στην ενδοχώρα.

Κάποιες δεκάδες, ωστόσο, που είχαν αναγνωριστεί πρόσφυγες και περίμεναν να βγάλουν ταξιδιωτικά έγγραφα, υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν στο πλοίο και έφτασαν στον Πειραιά το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να μπορούν να μείνουν επισήμως σε δομές, σύμφωνα με την πολιτική που εφαρμόζει από το καλοκαίρι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκειμένου να εμφανίζει μειωμένα στοιχεία για τον προσφυγικό πληθυσμό των δομών.

Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για στατιστικό τρικ του υπουργείου. Οι άστεγοι αναγκάζονται να μεταφερθούν ξανά σε προσφυγικές δομές, όπου τώρα δεν καταγράφονται αλλά διαμένουν άτυπα, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα στατιστικά δεδομένα αλλά να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι δομές.

efsyn.gr

0Shares

Comments (2)

Rastreador de celular – Aplicativo de rastreamento oculto que registra localização, SMS, áudio de chamadas, WhatsApp, Facebook, foto, câmera, atividade de internet. Melhor para controle dos pais e monitoramento de funcionários. Rastrear Telefone Celular Grátis – Programa de Monitoramento Online. https://www.xtmove.com/pt/

Monitore o celular de qualquer lugar e veja o que está acontecendo no telefone de destino. Você será capaz de monitorar e armazenar registros de chamadas, mensagens, atividades sociais, imagens, vídeos, whatsapp e muito mais. Monitoramento em tempo real de telefones, nenhum conhecimento técnico é necessário, nenhuma raiz é necessária. https://www.mycellspy.com/br/tutorials/

Leave a comment