Scroll Top

Κορωνοϊός: Η Ρωσία ενέκρινε το πρώτο αντιικό φάρμακο που θα πωλείται στα φαρμακεία

6546456456

Η Ρωσία ενέκρινε το πρώτο αντιικό φάρμακο κατά του νέου κορωνοϊού, με την ονομασία Coronavir, προϊόν της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας R-Pharm, το οποίο θα χορηγείται με συνταγή για την θεραπευτική αγωγή εξωτερικών ασθενών με μέτρια συμπτώματα της Covid-19 και θα πωλείται στα φαρμακεία της χώρας από την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η έγκριση του Coronavir ως φαρμάκου που θα χορηγείται με συνταγή, έπεται της έγκρισης ενός άλλου ρωσικού φαρμάκου κατά του Covid-19 και συγκεκριμένα του Avifavir που δόθηκε τον Μάιο. Και τα δύο φάρμακα βασίζονται στο Favipiravir, το οποίο είχε αναπτυχθεί στην Ιαπωνία και χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε ιογενείς θεραπευτικές αγωγές.

Η ανακοίνωση της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας R-Pharm συνιστά μια ένδειξη ότι η Ρωσία επιδιώκει να καταστεί ηγετική δύναμη στην κούρσα κατά του νέου κορωνοϊού. Η εταιρεία ήδη εξάγει τα δικά της τεστ για τον Covid-19 και έχει υπογράψει αρκετά συμβόλαια με ξένες χώρες για την προμήθειά τους με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V.

cnn.gr

0Shares

Leave a comment