Scroll Top

Τραγική η κατάσταση στις κατασκηνώσεις Προφήτη Ηλία. Τις μετέτρεψε σε στάβλο άγνωστος τσοπάνης . Δείτε το ρεπορτάζ.

11

Πριν μερικούς μήνες είχαμε κάνει ένα επιτόπιο ρεπορτάζ στις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία στα Απόλλωνα με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα και να μπει τέλος σε έναν βοσκό που έχει μετατρέψει σε μαντρί για κατσίκες τους εσωτερικούς χώρους. Μάλιστα δε ο πρόεδρος της κοινότητας Απολλώνων  είχε βάλει κλειδαριά στην είσοδο με σκοπό να σταματήσει το κακόγουστο αστείο με τον βοσκό που δεν σέβεται τον εξαιρετικό αυτό χώρο . Φαίνεται όμως ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα .

Έτσι οι σημερινές φωτογραφίες που βλέπετε είναι χαρακτηριστικές για το πως έχουν καταντήσει οι εσωτερικοί χώροι των κατασκηνώσεων. Επικρατεί το απόλυτο χάος με τα κατσικάκια και προβατάκια να βρίσκονται σε λάθος χώρο μιας και κάποιος τα οδηγεί εκεί μη υπολογίζοντας απολύτως τίποτα.

Ωστόσο εδώ μπαίνει στην εξίσωση και ο δήμος Ρόδου όπου έχει αφήσει στην μοίρα του τις κατασκηνώσεις μιας και δεν ασχολείται σοβαρά με την επαναλειτουργία τους παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί νωρίτερα. Τώρα βέβαια ο δήμος δεν είναι αστυνόμος για να κάνει περιπολίες συνεχώς στην περιοχή αλλά αυτό δεν του αφαιρεί τα όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ξεκίνησε μια διαδικασία η ΔΕΡΜΑΕ η οποία δείχνει να έχει κολλήσει για να ξεμπλέξει το ιδιοκτησιακό και να προχωρήσουν οι μελέτες αποκατάστασης του χώρου.

Πρέπει αν δεν θέλουμε να καταστραφούν ολοσχερώς να προχωρήσουν με ρυθμούς ιδιώτη τα πάντα γιατι με τον ρυθμό του δημοσίου θα πάμε στις επόμενες εκλογές και δεν θα έχει γίνει τίποτα.

Νομίζω πως αν ενημερωθεί σωστά ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης και δεν του αποκρύψουν τίποτα τότε έχει το ειδικό βάρος να αποφασίσει άμεσα για την εξεύρεση λύσης που θα δώσει τον απαιτούμενο σεβασμό σε αυτή την περιοχή η οποία πρέπει να λάμπει.

0Shares

Leave a comment