Scroll Top

«Rhodes Cycling Challenge 20χρόνια Ροδήλιος» Η προκήρυξη των αγώνων

117692766_2672997169637623_2507922638942142627_o

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Ο Π.Ο.Ρ ‘’Ροδήλιος‘’ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν διασυλλογικούς αγώνες δρόμου τύπου Criterium στην πόλη της Ρόδου, στη διαδρομή του Περιφερειακού δρόμου στο Ζέφυρο (κυκλική διαδρομή μήκους 2,00 χλμ), με επωνυμία «Rhodes Cycling Challenge 20χρόνια Ροδήλιος». Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Ημερομηνία : Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Κατηγορίες : ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ, ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ)

Μήκος Διαδρομής: Ο κάθε γύρος είναι 2χλμ.

Πρόγραμμα αγώνων:
• 09:30 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ 6χλμ. (3 στροφές)
• 10:00 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ 10χλμ. (5 στροφές)
• 10:40 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 18χλμ. (9 στροφές)
• 11:30 ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 24χλμ. (12 στροφές)
• 12:30 ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ (σε κοινή κατάταξη) 24χλμ. (12 στροφές)
• 13:30 ΑΝΔΡΕΣ – ΕΦΗΒΟΙ (σε κοινή κατάταξη) 40χλμ. (20 στροφές)
Το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής, και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά, στις συμμετέχουσες ομάδες .

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες, που ανήκουν σε σωματεία της δύναμης της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο για το 2020.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν από τα σωματεία αυστηρά μέχρι την Τρίτη 18/8/2020 και ώρα 20.00 στο e-mail του συλλόγου info@rodilios.gr συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο έντυπο.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα αναγράφεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, η ημερομηνία γέννησης του αθλητή-τριας και η κατηγορία που αγωνίζεται. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Εκπρόσωπος κάθε σωματείου.
Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες.
Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση: Θα διεξαχθεί στις 09:00πμ. στο χώρο της εκκίνησης, η παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων (αποκλειστικά ένας ανά ομάδα) που θα λάβουν μέρος είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο τεχνικό συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί που αναφέρονται στην Δήλωση Συμμετοχής του κάθε σωματείου.
Λειτουργία Γραμματείας: Από τις 8:30 στον χώρο εκκίνησης. Ο αρχηγός – εκπρόσωπος της ομάδας, θα προσκομίζει δελτία των αθλητών και θα παραλαμβάνει αριθμούς για όλη την ομάδα του. Προσέλευση Αθλητών για υπογραφή φύλλου αγώνα στην Γραμματεία, αποκλειστικά ανά ομάδα και ανά κατηγορία έως και 30’ πριν από την έναρξη της κάθε κατηγορίας.
Κανονισμοί αγώνα: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.
Ειδικοί Κανονισμοί:
Το ανάπτυγμα των ποδηλάτων ανά κατηγορία: ΠΑΙΔΕΣ/ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 7,01μ. ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ/ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ: 5,69μ. (ρυθμιζόμενο). Η κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων δεν έχουν περιορισμό αναπτύγματος, εφόσον διεξάγονται σε κοινή κατάταξη με τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα.
Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)
Τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού, σε χώρο που θα διαμορφωθεί ανά ομάδα. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (1) γύρο. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης.
Έπαθλα:
1. Στις κατηγορίες Μίνι (Μικρά – Μεγάλα Αγόρια και Κορίτσια, χωριστά), Παμπαίδων και Πανκορασίδων:
• 1ος νικητής, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
• 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.
• 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.
• και στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.
2. Στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων
• 1ος νικητής, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
• 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.
• 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.

Απονομές Επάθλων: Για όλες τις κατηγορίες 15’ μετά την λήξη του αγώνα Ανδρών/Εφήβων. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Έλεγχος Αντιντόπινγκ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

Ποινές: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

Ιατρική Κάλυψη: Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα και ιδιώτης Ιατρός.

Διευθυντής Αγώνων: Παπασταματάκης Ιωάννης. Για οποιαδήποτε πληροφορία τηλ. 6944633636
Αποδοχή Συμμετοχής – Προσωπικά Δεδομένα:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Ρύθμιση απροβλέπτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα. Ο Π.Ο.Ρ ‘’ΡΟΔΗΛΙΟΣ‘’ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού , οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

0Shares

Leave a comment